Tal com es desprèn de la memòria anual de la Catalunya Film Commission, la ciutat continua entre les primeres amb més volum de rodatges anuals amb 117 produccions, només per sota de Barcelona (3311), L’Hospitalet (172) i el Prat de Llobregat (121). Els rodatges de la ciutat se sumen als bons resultats globals 2015 que indiquen que Catalunya va acollir i gestionar un 9% més de rodatges que l’any anterior i que es consolida com a gran plató de rodatge.

El 2015 ha sigut un any de gran d’activitat als platós del Parc Audiovisual i localitzacions de Terrassa, ja que s’ha superat el nombre total de produccions acollides arribant a les 117 superant les 90 de 2014, les 59 de 2013 i les 51 de 2012, per citar només els últims exercicis. L’augment suposa un increment del 30% respecte a l’any 2014.

Tots els registres i formats
Les tipologies de les produccions que arriben a Terrassa continuen sent molt variades i confirmen la capacitat que brinden les instal·lacions i serveis al Parc Audiovisual, ja que permeten atendre les canviants demandes del sector. D’aquesta manera s’han pogut mantenir uns bons ratis d’ocupació als platós i els rodatges a la ciutat s’han mantingut molt actius (72 en total) gràcies a les gestions de la Terrassa Film Office i la gran demanada de permisos per portar a terme exercicis acadèmics, en total 38. (ESCAC, INS Sta Eulàlia, CITM).

    
Rodatge als platós del Parc i al Mas Viver de Torrebonica de Terrassa

Quant a produccions cinematogràfiques, 4 pel·lícules i 1 TV-Movie es van rodar als nostres platós i localitzacions del Parc Audiovisual i Terrassa. Entre aquestes 5 produccions destaquem “Secuestro” amb Blanca Portillo i José Coronado i dirigida per Mar Targarona i “Contratiempo” de Think Studio, amb Mario Casas, Barbara Lennie i també José Coronado. Aquesta és la segona pel·lícula d’Oriol Paulo que ja va dirigir al Parc la seva òpera prima “El Cuerpo” (Paulo porta 3 films rodats al Parc Audiovisual, just per darrere de Jaume Balagueró, amb 4).

En televisió, Gestmusic – Endemol va tornar a Terrassa l’estiu passat per produir el programa d’entreteniment “Insuperables” amb Santiago Segura, Pitingo i Ana Milán de jurat de luxe. Durant les grvacions dels programes, molts terrassencs que van poder assistir de públic a les gravacions. “This Is Opera” (TVE) i “Trencadís” (8TV), per exemple, van ser altres dels programes gravats al Parc.

En l’àmbit de la publicitat el 2015 ha estat l’any de la recuperació de grans produccions comercials, amb muntatges de molta envergadura, arribant 43 a tota la ciutat (13 més que l’any anterior). Marques com Oral B, VW, Societé Generale, Gatorade o Seat León van confiar la posada en marxa de les seves campanyes publicitàries a Terrassa.
La música també va estar present als platós del Parc. Destaquen les gravacions de Loquillo & Nu Niles, Love of Lesbian i Amics de les arts.

Acostament de la ciutadania
A més de l’activitat netament audiovisual als platós i localitzacions de la ciutat, el 2015 també ha estat un any de rècord de visitants i trobades de tota mena a les seves instal·lacions (educatives, empresarials, lúdiques, i acadèmiques) arribant a rebre més de 2000 persones. Fora del centre de producció l’acostament ciutadà amb interès en la seva activitat ha anat en ascens. Exemple d’això va ser la gran afluència de visitants i consultes rebudes a l’estand del Parc a l’última edició del “Denim Shop Art”.

El Programa de Coneixements que s’engega des del Parc Audiovisual ha vist reforçada la seva activitat en 2015. Les contínues gestions amb centres universitaris aquest 2015 han donat bons resultats, ja que s’han assolit molts dels objectius proposats a principi de curs. Per exemple, l’acord entre el Parc i la Facultat de Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona creant la Diplomatura de Postgrau en Comunicació Multiplataforma i Interactiva que començarà el proper octubre.

Pel que fa al 2016, en el primer trimestre s’han produït a Terrassa 24 produccions, entre les que destaquen la campanya de Reebok Zpump, part de la sèrie televisiva de TV3 ‘Nit i dia’ i curtmetratges del projecte ‘Cervantes Vive’ impulsat per Atresmedia i produït per Minoria Absoluta.