El Festival de Cannes ha avançat avui els títols que competiran a la selecció oficial de curtmetratges. Timecode, de Juanjo Giménez, és un dels 10 que competeixen pel premi al millor curtmetratge.

Entre més de 5.000 candidatures presentades, el curtmetratge català Timecode, dirigit per Juanjo Giménez i produït per Nadir Films, ha estat seleccionat per participar a la Competició Oficial de curtmetratges.

Timecode és un dels 10 treballs seleccionats pel jurat del festival, d’un total de 5.008 aspirants, per competir a la secció de curtmetratges de la propera edició del certamen, que se celebrarà entre l’11 i el 22 de maig.

L’Escola internacional de cinema de Reus, l’ECIR, està d’enhorabona. El segon curtmetratge produït pel centre acadèmic, Timecode, ha estat seleccionat per competir al Festival de Cannes.

La trajectòria de Giménez inclou tres llargs i una desena de curts. De fet, i segons ha apuntat el barceloní, es considera “un curtmetratgista”.Timecode, una història “de secrets i descobriments” tal i com l’ha definida Giménez, és el segon treball produït per l’ECIR que ha estat realitzat pels alumnes de l’escola, després del curt Intenciones, d’Ivan Casajús.

El director de l’ECIR, Daniel Villanueva, ha indicat que feia “set anys que Cannes no havia inclòs un curtmetratge de producció estatal” a competició, un fet que demostra la dificultat de ser seleccionat. Villanueva ha assenyalat que la inclusió de l’obra de Giménez a Cannes demostra “que estem fent les coses bé” i que “ajudarà l’ECIR a posicionar-se i a convertir-se en el referent que volem ser”.

“Tot ha anat molt de pressa”, ha afegit Villanueva. La llista dels curts finalistes a Cannes s’ha fet pública aquest dimecres i, des de llavors, el telèfon del responsable de l’ECIR treu fum. “Ha estat un projecte amb gairebé un any de postproducció”, ha destacat. Timecode ha tingut un pressupost aproximat d’uns 10.000 euros i serà presentat properament alcicle Phenomena, que té lloc a Barcelona.

Enguany la directora Naomi Kawase presideix el jurat de la seccióCinéfondation i de la competició oficial de curtmetratges.