L’Ajuntament de Barcelona obre la convocatòria de 2a edició del Premi Europeu Barcelona Ciència Hipàtia, per projectar la ciutat com a referent europeu de recerca i innovació

Aquest guardó compta amb una dotació econòmica de 30.000 euros i el guanyador/a pronunciarà una conferència al Saló de Cent en relació a la seva carrera investigadora  

Es lliurarà cada any i alternarà les tres grans àrees de coneixement incloses en les bases: Ciència i Tecnologia; Ciències de la Vida i de la Salut; i Humanitats i Ciències Socials

El termini de presentació de candidatures serà fins al 31 de març de 2020. Aquesta segona edició es fallarà al mes d’abril  

El premi s’inscriu en el marc del programa de l’Ajuntament de Barcelona “Barcelona Ciutat de Ciència” i compta amb la col·laboració de l’Academia Europaea-Barcelona Knowledge Hub

L’Ajuntament de Barcelona en col·laboració amb l’Acadèmia Europea (Academia Europaea-Barcelona Knowledge Hub, AE-BKH) ha obert la convocatòria de la 2a edició del Premi Europeu de Ciència HipàtiaAquest guardó, que s’inscriu en el programa “Barcelona Ciutat de Ciència”, té com a principal objectiu contribuir a la visibilitat de la ciència, com també promoure, reforçar i maximitzar a nivell europeu el valor de la recerca de l’excel·lència i del seu impacte sobre la societat.

Així, aquesta és una mostra del compromís de Barcelona amb la ciència i persegueix projectar Barcelona com a ciutat europea referent en recerca i innovació cap la pròpia ciutadania. El premi vol esdevenir un reconeixement a la millor carrera i trajectòria d’una persona en l’àmbit científic i de la investigació desenvolupada al més alt nivell internacional, amb influència sobre diferents camps del coneixement i amb impacte positiu en el benestar de la humanitat.  El guardó és atorgat anualment i té un cicle triennal, alternant cada any les tres grans àrees del coneixement:

  • Ciència i Tecnologia: Primera edició, convocada al 2018 i lliurada al matemàtic hongarès László Lovász.
  • Ciències de la Vida i de la Salut: Segona edició, corresponent al 2019, objecte de la present convocatòria.
  • Humanitats i Ciències Socials: Tercera edició, prevista per a finals del 2020.

El concurs s’adreça a científics/ques i investigadors/es que hagin desenvolupat la seva tasca de recerca en un país europeu amb una trajectòria d’excel·lència en la seva carrera investigadora al més alt nivell internacional. Premiarà també l’impacte que la seva recerca hagi tingut en la societat i en la millora de la qualitat de vida, pel retorn que aquesta investigació hagi generat, i per l’aportació que la seva carrera hagi tingut en diferents camps del coneixement.

El premi es concedirà de manera individual llevat que, excepcionalment, el Comitè Avaluador justifiqui la necessitat d’atorgar-lo conjuntament a més d’una persona. El premi consisteix en l’entrega d’una placa commemorativa i una dotació econòmica de 30.000 euros. Al guardonat/da se’l convidarà a pronunciar una conferència sobre el tema de la seva carrera científica en un acte solemne en el Saló de la Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

El termini de presentació de candidatures es va obrir el passat 31 de desembre i es tancarà el proper 31 de març de 2020. Durant el mes d’abril de 2020 es donarà a conèixer el nom del guanyador/a.

La denominació d’aquest premi vol destacar la figura de la filòsofa i científica Hipàtia d’Alexandria (344-415), una dona que va saber conjugar i transmetre tots els camps del saber de la seva època i que, precisament per això, va ser assassinada per les forces de la ignorància i el fanatisme.

Un pla per consolidar Barcelona al capdavant de la recerca i la innovació europea. El Pla Barcelona Ciència és una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona per potenciar l’ecosistema de recerca i innovació de la ciutat. El seu objectiu principal és consolidar la ciutat com a ciutat europea referent en recerca i innovació. Barcelona és ja el node més important en aquest àmbit al Mediterrani, amb l’impuls conjunt de la comunitat científica, empresarial, acadèmica i la ciutadania. L’Ajuntament de Barcelona convoca la segona edició d’aquest Premi Europeu Barcelona Ciència Hipàtia en col·laboració amb el Barcelona Knowledge Hub de l’Academia Europaea (AE-BKH), què té com a àmbit d’actuació tots els països del sud d’Europa i de la Mediterrània, incloent-hi Turquia i Israel.

Bases convocatòria

Open chat
Contacta amb nosaltres de manera ràpida
Powered by