El Jurat dels Premis Pepon Coromina d’enguany format per Valérie Delpierre, Isaki Lacuesta, Nausicaa Bonnin, Raül Refree i Ariadna Ribas que atorga l’Acadèmia del Cinema Català, distingeix la trajectòria atrevidíssima de més de cinc dècades de Dones Visuals atorgant una Menció especial a aquest col·lectiu , per la seva extraordinària tasca en pro de la igualtat d’oportunitats al sector audiovisual català

Com explica el propi Jurat aquesta menció especial ” s’ha atorgat al col·lectiu Dones Visuals “per haver dut a terme una feina necessària des de la seva fundació l’any 2017, facilitant eines creatives i recursos a les dones de l’audiovisual, i fomentant una paritat que encara queda lluny”. Destaquen entre les seves iniciatives el Pla d’acció per donar suport a les cineastes i visibilitzar el seu treball, els programes d’acompanyament de projectes (Acció ViverAcció Curts i Acció Producció) i el primer directori de les dones professionals de l’audiovisual català, Directori&Comunitat.