Montserrat Carulla, nascuda al 1930 ha mort avui. L’actriu ha estat una de les presències més prolífiques de l’escena catalana, ha mort aquest dimarts a Barcelona, als 90 anys. Ha estat una de les grans del teatre català i assídua de populars sèries de televisió com ara Secrets de famíliaEl cor de la ciutatHospital Central…). Va nèixer al sí d’una família humil i no ho va tenir gens fàcil per fer-se camí com explica a les seves Memòries (El record és un pont al passat, Ara Llibres, 2013), on destaquen les colpidores vivències de la penúria de la postguerra Va debutar a l’escenari del Romea als anys setanta del segle passat interpretant un paper en l’obra de Josep Maria de Sagarra Soparem a casa. A partir de llavors el teatre va ser el centre de la seva vida. Mare de Vicky Peña i de Roger Peña, va treballar a les ordres de grans directors com Joan Ollé, José Luis Alonso, Josep Maria Flotats o el seu gendre, Mario Gas.

Entre altres guardons, el 1995 va rebre la Creu de Sant Jordi per part de la Generalitat de Catalunya i el 2013 es va convertir en la primera dona a rebre el premi Gaudí d’Honor, amb el qual l’Acadèmia del Cinema Català va voler reconèixer “l’extensa i prolífica carrera” de Carulla dedicada a la interpretació, “així com el seu compromís amb la professió i la societat”. Tots l’enyorarem…