El Festival Internacional de Cinema de Locarno ha dut a terme la 76a edició, entre els dies 2 al 12 d’agost.

Durant aquests dies 4 produccions catalanes hi competiran en diferents seccions, com ara la cineasta Laura Farrés, qui es va donar a conèixer amb el curtmetratge Els desheretats, premiat a Cannes, als Premis Gaudí i als Premis Goya, competirà a la Secció Oficial Concorso Internazionale amb el seu primer llargmetratge, La imatge permanent, produït per Fasten Films, Materia Cinema i Le Bureau. 

Per la seva banda, el llargmetratge Negu hurbilak, produït per Mikel Mas i Ritxi Lizartza, ha format part de la secció Cineasti del presente, dedicada a òperes primes i segones obres de directors i directores emergents. El film ha passat prèviament pels laboratoris del Festival REC, Semilleru, i el Festival D’A.

Alessandro Novelli també ha estat present amb el seu curtmetratge De Imperio, de producció catalana, a la secció Pardi di domani – Concorso Internazionale, una plataforma pel nou talent i l’experimentació que recull curtmetratges i migmetratges internacionals.

Finalment, Temps futurs, de Víctor Checa, formarà part de Doors Screenings, una secció no competitiva que explora la diversitat del cinema a Llatinoamèrica. 

Teniu el palmarès del Festival en aquest enllaç