https://www.upf.edu/web/opa/inici/-/asset_publisher/NSGl4pIBBHKh/content/id/235965814/maximized#.XwCgdyhLjIU

L’Observatori de la Producció Audiovisual ha publicat un complert estudi comparatiu sobre les televisions públiques europees, a càrrec del professor Joan M. Corbella.

Com explica el propi autor “la crisi sanitària mundial pel coronavirus, el període de confinament domèstic obligat i l’interès per la informació han posat al primer pla la televisió pública com a referent social de primer ordre, amb una audiència i seguiment extraordinaris”

En el treball es presenten dades de quotes d’audiència, sistemes de finançament, relació del que costen les televisions públiques en relació al nombre d’habnitants sobre els que s’incideix territorialment etc…

L’objectiu que persegueix aqeust article de l’PA és “refrescar la informació bàsica imprescindible per a la reflexió col·lectiva sobre el futur de la televisió pública, i especialment per a les persones que vulguin o hagin d’intervenir en la discussió de la ineludible reforma de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Perquè, seguint l’argument del màxim responsable de la BBC fins ara, la CCMA està canviant i ha de canviar, però l’entorn audiovisual està canviant molt més ràpid. Un exemple per a il·lustrar-ho: el 2009 les autoritats de la competència i la comunicació no van permetre a la BBC el projecte Kangaroo de VOD entre agents públics i privats, però al 2019 la pròpia OfCom comminà la BBC a entendre’s amb la televisió privada per a desenvolupar el servei de VOD Britbox”.