Acaba d’aparèixer MetaData, el primer mitjà en línia especialitzat en tecnologia en català impulsat pel CTecno. El seu objectiu és construir una societat digital, sostenible i inclusiva. La finalitat principal d’aquest mitjà digital és convertir-se en una eina de transmissió de coneixement dels diferents actors del sector TIC.

Com ells mateixos expliquen a la web, l’objectiu és “Ser una plataforma per enxarxar el sector de les noves tecnologies amb la societat per impulsar la reflexió i l’empoderament de la ciutadania per assolir una societat digital intel·ligent, sostenible i inclusiva. . Promoure la cultura tecnològica i la cultura lliure entre la ciutadania per trencar amb les bretxes existents entre les diverses generacions, incrementar el coneixement sobre les TIC i ajudar a obtenir les competències necessàries per a l’ús de les noves tecnologies i la identificació d’oportunitats de futur. Visibilitzar la vida de les startups i l’emprenedoria catalanes, que no deixen de crear i créixer. Volen conèixer les seves propostes i integrar-les en l’engranatge tecnològic del país. Ser un altaveu de les empreses que formen l’ecosistema TIC a Catalunya, del seu potencial i de la seva aportació a un àmbit cada cop amb més pes a l’economia del país. També construir l’agenda tecnològica i digital del país posant el focus de debat i la reflexió sobre els principals reptes que tenim en l’àmbit tecnològic”.

Què hi trobaré a MetaData?

El digital vol oferir informació clara i entenedora sobre la tecnologia, la innovació i el teixit emprenedor de Catalunya. Això suposa parlar dels temes d’actualitat a través de notícies, però també de reportatges i entrevistes que aportin visions diferents, complementàries i contraposades sobre l’impacte i els avenços de les TIC. La finalitat principal és donar veu al màxim d’actors possibles per oferir un coneixement ampli al lector i visibilitzar la tasca de recerca i creació tecnològica de les empreses i centres.

El Cercle Tecnològic de Catalunya

El CTecno és una fundació privada sense ànim de lucre oberta a les persones, empreses i professionals de les TIC per crear opinió, generar debat i promoure polítiques tecnològiques. El seu principal objectiu és ser un dinamitzador i punt de trobada del sector de les TIC per influir en l’agenda dels principals actors públics i privats, generar debat sobre els reptes de futur de la societat digital, desenvolupar el talent digital i apropar la tecnologia a tota la societat. Amb més de 15 anys de vida, el CTecno compta amb un patronat format per entitats i empreses representatives del sector i una trentena d’empreses sòcies.