L’esdeveniment tindrà lloc el 17 de març a CaixaForum Barcelona

L’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya atorgarà els 28ns Premis Zapping a l’audiovisual de qualitat el divendres 17 de març, a l’auditori de CaixaForum Barcelona.

Els finalistes, resultat de les votacions de les persones consumidores, són els següents:

SÈRIE

· DesaparecidosLa serie T3 (Prime Video – Mediaset España, Plano a plano)

· No me gusta conducir (Movistar – Sayaka Producciones Audiovisuales)

· Un asunto privado (Prime Video – Bambú Producciones)

ACTRIU/ACTOR

· Antonio Resines (Sentimos las molestias – Movistar)

· José Coronado (Entrevías – Mediaset)

· Mireia Oriol (Alma – Netflix)

PROGRAMA D’ENTRETENIMENT/CONCURS

· Crims (TV3 – Goroka, True Crime Factory)

· Joaquín, el novato (Antena 3 – Proamagna)

· Masterchef (La 1 – Shine Iberia)

PROGRAMA CULTURAL/DIVULGATIU/DOCUMENTAL

· Cuines (TV3)

· Las tres puertas (La 2 – Teatro Soho Televisión)

· Planeta Calleja (Cuatro – Zanskar Producciones)

PRESENTADOR/A

· Carles Porta (Crims – TV3)

· Jordi Hurtado (Saber y ganar – La 2)

· Roberto Brasero (El tiempo – Antena 3)

INICIATIVA A LA XARXA

· Álvaro Bilbao – Blog educatiu per a famílies: https://alvarobilbao.com/blog

· Frena el bullying – Campanya #ActúaConCabeza contra l’assetjament escolar: https://hys.es/es-es/frena-el-bullying/

· Gabinete de curiosidades – Podcast de Nuria Pérez sobre fets històrics curiosos o rellevants que conviden a la reflexió: www.gabinetepodcast.com  

COMUNICADOR/A A LA XARXA

· Ibai Llanos – @ibaillanos

· Nacho Gil – @nachter

· Nuria Casas – @nuriacasasc

VIDEOJOC DE PRODUCCIÓ PRÒPIA

· Insomnis (Path Games)

· Tadeo Jones: La tabla esmeralda (Gammera Nest)

· The knight witch (Super Mega Team)

Ja s’han escollit també els finalistes a Millor programa de Televisió local. La selecció d’aquests compta amb un funcionament diferent de les altres categories. En aquest cas, cada cadena local d’àmbit català pot enviar a concurs fins a un màxim de tres produccions diferents, les quals són directament valorades per un jurat especialitzat i per la junta directiva de l’Associació.

Els finalistes de les televisions locals són:

· Bo, sa, d’aquí (Canal Taronja TV)

· Cuina amb mi (Canal SET)

· Quina vellesa (TV Sabadell-Vallès)

Per últim, els Premis Nominals que atorga l’Associació.

· PREMI ESPECIAL a Televisió de Catalunya. Per primera vegada a la història dels Zapping, el públic podrà participar en l’elecció del programa pel qual mereix ser premiada la cadena mitjançant una votació.

· PREMI GRUPS D’ANÀLISI DE PROGRAMES a Movistar+ per la seva promoció de l’entreteniment de qualitat amb un format que reflexa història i cultura. Tricicle, un último gesto, combina humor, emocions i reflexions en una feina ben documentada sobre l’inoblidable trio de còmics.

· PREMI VALORS a RTVE per De seda y hierro, un espai que busca la inclusió i la visibilitat de la discapacitat a través d’històries reals narrades en primera persona que descobreixen les vides i il·lusions de qui conviu amb alguna dependència.

· PREMI MILLOR CONTINGUT ONLINE POSITIU PER A MENORS (SIC-SPAIN) atorgat per la Fundación Aprender a Mirar a Somos únic@s, un programa de Fundación ColaCao amb recursos online, l’objectiu del qual és educar contra l’assetjament escolar a partir de la prevenció.

Els Premis Zapping d’enguany són un reconeixement al millor oci audiovisual de qualitat de 2022. A diferència d’altres guardons, els Zapping premien la qualitat, i no l’audiència, i són les persones consumidores i usuàries les qui escullen els finalistes de cada categoria. Així mateix, un jurat especialitzat, regit per la presidenta de l’AssociacióAnna Plans, decideix amb el seu vot els guanyadors i guanyadores.

Els mitjans interessats a acreditar-se per donar cobertura informativa de l’esdeveniment han d’enviar la sol·licitud a través de la pàgina web dels Premis Zapping. L’acreditació no serà vàlida fins a rebre la confirmació del Departament de Comunicació dels Zapping.

L’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya és una entitat sense ànim de lucre, integrada per més de 17.000 persones. El seu objectiu, obert a tots els ciutadans, és col·laborar en la millora de l’oci audiovisual, fent-se ressò de la veu dels seus consumidors i defensant els seus drets, especialment dels menors, els més vulnerables davant les pantalles.