Areavisual Project SL, que gestiona la comunitat de professionals de l’audiovisual iberoamericà www.areavisual.org posa a l’abast de tots, el primer directori de televisions iberoamericanes, classificada per països.
Aquesta aplicació permet disposar de les dades bàsiques de les televisions més importants de 22 països iberoamericans, als quals s’afegeixen les televisions que emeten en espanyol als Estats Units.
En forma de “fitxa” de fàcil consulta, de cada empresa televisiva apareixen els canals que gestiona, logotip corporatiu, titularitat de la cadena i tipologies de les emissions que es presenten, així com l’adreça web on es poden consultar dades complementàries. Altres dades de major valor de les cadenes només són accessibles a afiliats professionals de la plataforma.
En el moment present apareixen en el “directori” les primeres 285 televisions de les que es disposa d’informació, preveient ja al setembre ampliar el volum de televisions que s’incorporen. La informació té especial valor ja que en bona part la informació ha estat subministrada de manera col·laborativa pels propis integrants de la comunitat. Fins ara el seu accés només era accessible a professionals afiliats a la plataforma. Areavisual Project ha decidit deixar “en obert” sense cap tipus de contrasenya tota aquesta informació d’alt valor estratègic, durant un mes.
Areavisual.Org es presenta com la primera comunitat iberoamericana de professionals de l’audiovisual i reuneix a productors, distribuïdors i professionals de les televisions de la totalitat de països iberoamericans En aquesta plataforma comuna, al costat de diferents aplicacions de “xarxa social” com xat. fòrums o missatgeria interna, els professionals de l’audiovisual disposen i comparteixen informació estratègica exclusiva, calendari de fires i activitats sectorials etc.
Així mateix, la plataforma presenta un “aparador de continguts audiovisuals” on es pot disposar de material d’emissió de lliure emissió, programes-pilot i borsa de projectes col · laboratius.
La comunitat de professionals Areavisual.Org aparèixer a mitjans de l’any 2012 i reuneix ja a 200 afiliats amb diferents activitats a la indústria audiovisual. Entre les activitats més assenyalades de la comunitat en aquests mesos està la divulgació de l’espot de Leo Messi contra el Mal de Chagas i la pròpia elaboració col · laborativa del “directori” que ara apareix l’abast de totes les persones interessades. Aquesta comunitat temàtica està coordinada per l’empresa Areavisual Project, amb seu a Barcelona. que va editar la publicació professional Areavisual i Areavisual.Cat i que en l’actualitat manté a més de la plataforma esmentada, areavisual.cat i areavisual.com.