Els actors Pep Munné i Octavi Pujades es converteixen en pare i fill a film Inés, un curt sobre el dret a morir dignament:
Darío, interpretat per Octavi Pujades, descobreix que la seva mare fa dies que ha mort i que el seu pare, malalt terminal, vol treure’s la vida per anar-se’n amb ella.

La directora Mireia Boté fa una oda a la vida i a l’amor recuperant la història d’Inés de Castro, la reina cadàver, que va ser coronada Reina de Portugal després de morir

Aquest curtmetratge s’estrenarà el 29 de febrer al cinema Cinesa Diagonal de Barcelona, amb l’objectiu de presentar-se als festivals de més repercussió nacional i internacional i com ens explica l’equip de la pel·lícula “La mort forma part de la vida. Per a molts és difícil d’acceptar, però aquells que ho comprenen tenen clar que, quan un ha tingut una bona experiència vital, quan ha estimat i s’ha sentit estimat, no pot demanar més. Només marxar en els seus propis termes: quan un vol, com un vol i sense patiment.

El film Inés està dirigit per la directora i productora Mireia Boté. Són 24,52 minuts que pretenen ser una oda a la vida, l’amor, i un al·legat a favor de marxar amb dignitat.

El nom d’Inés no es casual ja que Inés de Castro, va ser una jove que es va convertir en Reina després de morir: Inés de Castro, membre d’una noble família gallega, va néixer a Monforte de Lemos (Lugo) l’any 1325. Als 14 anys, se’n va anar a Portugal per servir com a dama de companyia a la seva cosina Constanza de Castella, futura esposa del príncep Pedro I, fill del rei de Portugal Alfonso IV. L ́amor no entén de Reis, ni d ́aliances ni de compromisos, i fa caure regnes. El príncep Pere I es va enamorar perdudament d’Inés, malgrat estar casat amb la seva cosina Constanza. Un amor que mai va ser acceptat pel Rei Alfons IV, que va acabar ordenant l’execució d’Inés de Castro. Aquí comença la llegenda de la reina cadàver, que va marcar una fita a la història de Portugal. Per venjar la seva mort, el príncep Pere I va iniciar una revolta contra el seu pare i després de guanyar-la, va exhumar el cadàver de la seva estimada i la va asseure al tron, per coronar-la com ella es mereixia i mai no havia pogut fer en vida.
Va vestir i engalanar el cos ja momificat d’Inés de Castro i va ordenar a tots els nobles i cortesans de la cort que li rendissin homenatge, agenollant-se a besar la mà de la dona morta i coronada com a reina, la reina cadàver.

Mireia Boté, la realitzadora d’aquest curt, m ha format part d’altres projectes de gran repercussió com el llargmetratge Ilusión de verano (2023); o els curtmetratges Tango a tres (2021), SINZERO (2022) i 112 (2022), que han comptat amb múltiples reconeixements i premis com el Best International Horror Short al Valkyrie International Film Festival 2023 de Nova York.

El curtmetratge Inés es va rodar el 2023 durant cinc dies en un local de coworking de Barcelona, que es va caracteritzar com si fos un habitatge: es va pintar, empaperar i moblar per simular i recrear un dormitori i un saló. Per aquest projecte cinematogràfic,

Mireia Boté ha liderat un equip que ha comptat amb grans noms del sector com Pep Munné, Octavi Pujades i Carla Lladó com a actors i actriu principals. Jordi Muñoz Sallé com a muntador del curtmetratge, Carlos Bianchini com a compositor de la banda
sonora original; i el distribuïdor i productor Antonio Rosa, com a responsable de la distribució del producte final.
Inés és una coproducció entre SISI FILMS SL. i AMCA, i s ́ha realitzat amb la col·laboració
de l ́ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya).