El proper 28 de febrer, a les 18:30h, al Auditori Barradas(Auditori Barradas) Rambla Just Oliveras 56  (L’Hospitalet de Llobregat) tindrà lloc una taula rodona i projecció de la pel·lícula “Perros callejeros”, de José Antonio de la Loma (1977). que serà l’inici d’unes accions per a reivindicar el cinema quinqui català, amb una Taula rodona amb la participació de la crítica Nuria Vidal, el cineasta hospitalenc Juan Cruz, l’escriptor Miqui Otero i la investigadora Alba Solà Garcia.

NOTES SOBRE L’EVENT:

Els quinquis i la representació de les perifèries urbanes al cinema català: denúncia, exotització o nostàlgia?

El Cinema Quinqui ha passat a la història com un cinema popular, de qualitat dubtosa, que parlava de violència, drogues, sexe i delinqüència, i que resultava incòmode i molest tant per a la dreta com per a l’esquerra, perquè posava en relleu una realitat social molt conflictiva sense coartades socials o redemptores.

Però van aconseguir realment aquestes pel·lícules denunciar unes condicions urbanes i socials, un “problema col·lectiu” tal i com s’anunciava a Perros Callejeros, la pel·lícula fundacional del gènere? O només van contribuir a la perpetuació d’estereotips i estigmes sobre determinades geografies urbanes (i humanes)?

Més de 40 anys després, les ciutats i els barris que van protagonitzar aquestes històries han viscut grans transformacions, però hi ha coses que potser no han canviat tant. Qui són els quinquis d’ara i què/com els està representant? Quines absències o buits hi ha en el cinema català que encara perduren en el temps?

Organitza: ACADÈMIA DEL CINEMA CATALÀ amb el suport de: DIPUTACIÓ DE BARCELONA
amb la col·laboració de: AJUNTAMENT DE L’HOSPITALET DE LLOBREGAT , DISTRICTE CULTURAL LH i AUDITORI BARRADAS

Com arribar-hi