“l’Efecte K. El Muntador de Stalin” s‘estrena la segona setmana de novembre en cinemes de tot Espanya amb 14 còpies .

BARCELONA a  Boliche i Cinemes Girona 

LLEIDA  Espai Funàtic

A SANT FELIU DE LLOBREGAT Cinema Baix )

Després d’una llarga carrera per festivals de cinema de tot el món , arriba a les pantalles de cinema de tot Espanya l’aclamada cinta de Valentí Figueres L’EFECTE K. EL MUNTADOR DE STALIN

El film s’estrena en cinemes de tot Espanya aquest divendres divendres 8 de novembre a sales de Barcelona , Madrid, Comunitat Valenciana , Màlaga , Valladolid , Las Palmas , Lleida i Sant Feliu de Llobregat

El film compta ja amb 55 seleccions en prestigiosos festivals internacionals de cinema de tot el món : Moscou , Montréal, Hong Kong , Bolívia , Argentina , Mèxic , Colòmbia , Itàlia , França , Los Angeles , Califòrnia , Nova York , Illinois , Lousiana , Kansas , Nova Jersey , Berlín , Cannes , Bèlgica , Amsterdam , Gijón , Màlaga , entre d’altres .

Ja ha rebut 22 premis , incloent el de Millor Guió al ‘ Festival Internacional de Cinema de Guadalajara ‘ ( Mèxic ) , Millor Documental d’Art al ‘Festival de Bogotà ‘, i Premi del Jurat a Millor Narrativa en ‘ Kansas International Film Festival ‘ entre altres guardons .

L’EFECTE K és un llargmetratge de 129 minuts dirigit per Valentí Figueres i escrit per Helena Sánchez i Valentí Figueres i es tracta d’una producció de ‘ Els Somnis de la Formiga Roja’ ( València ) .

L’EFECTE K és alhora una història d’aventures , un conte mític sobre el cinema , la llegenda d’una amistat , el mite de l’heroi i el seu descens als inferns . La història d’un actor -espia que al final va saber dir no a Stalin . David contra Goliat . És un drama que conté moments de comèdia . És l’odissea dels que es van arriscar a somiar i van ser devorats pels seus somnis . Una aventura dels orígens del cinema i les utopies , una road movie històrica . Aquesta és la història de l’amistat de Maxime Stransky i Sergei Eisenstein i amb ells el sentir per la seva pell , la nostra pell d’avui.

Una pel · lícula de ficció realitzada amb fragments de la realitat . Un documental històric filmat amb els engranatges de la ficció . Una pel · lícula excepcional sobre la memòria europea i els orígens del cinema .

L’EFECTE K ens presenta l’estranya i sorprenent història de Maxime Stransky , actor- espia i aventurer de la Revolució , falsificador i productor de Hollywood , el muntador de cinema de Stalin narrada a través de les seves filmacions amateurs , els seus home movies privades. Maxime Stransky és amic de la infància de Sergei Eisenstein i tots dos van viure el gran viatge de la creació individual mitjançant el cinema i la formació col · lectiva d’una nova societat . A través dels camins de Maxime i Sergei s’explica amb quina matèria es forgen els ideals d’un període històric però vist des dels ulls del cinema .

L’EFECTE K ens narra l’apassionant vida de Maxime Stransky en un segle agitat per les belles utopies que van engendrar somnis feliços i malsons atroços . És una exploració del cinema de ficció realitzada amb fragments de la realitat que obren una finestra a l’espectador perquè pugui submergir-se en la ment dels protagonistes de la Història i els esdeveniments extraordinaris que van viure .

La cinta ha rebut prestigiosos premis en festivals internacionals de cinema i molt bones crítiques i comentaris . Ens agradaria destacar algunes de les ressenyes de premsa que s’han escrit sobre el film :

“Una de les 10 millors pel · lícules de 2012 , entre amour de Michael Haneke , Life of Pi d’Ang Lee o Holy Motors de Leos Carax , entre altres” . Gonzalo Suárez – A quarta parede

“Una mirada diferent al cinema i la vida . Una pel · lícula que trenca la distància entre documental i acció real . Un document personal i poètic que recorre la història del cinema i descobreix la seva essència ” . Josemanuel Escribano – El Reservado.es

” Apassionada fabulació , exploració romàntica al voltant de les avantguardes cinematogràfiques soviètiques ” . Emilio Mayorga – Variety

” Una fusió molt aguda entre realitat i ficció ” . Richard Porton – Revista Cineaste ( NY )

” Una veritable joia [ … ] per al cinema espanyol . Una lliçó magistral de com es fabrica el passat ” . Alejandro Contrearas – Revista Taràntula

” Mentides extraordinàries … Això és el cinema . Potser els somnis van haver fa molt temps prendre el poder , el poder real ” . Javier Gómez Tarín – Director Arxius Filmoteca IVAC

” Realment brillant , que emociona a qualsevol que estimi el cinema ” . Javier Marzal – Catedràtic Comunicació . UJI

” Tot un exemple d’innovació cinematogràfica en què tècnica i argument se cenyeixen al complet a un pressupost escàs però , encara que costi creure-ho , suficient per elaborar una obra mereixedora de recordar amb el temps” . Revista Neo 2
NOTA DEL DIRECTOR

L’EFECTE K és alhora una història d’aventures , un conte mític sobre el cinema , la llegenda d’una amistat , el mite de l’heroi i el seu descens als inferns . Aquesta és la història d’un actor -espia que al final va saber dir-li NO a Stalin .

L’EFECTE K es basa en l’experiment cinematogràfic de Lev Kulechov l’any 1922 sobre el significat de la imatge i el seu valor . Ens parla de la memòria / veritat i de com pot ser modificada i suprimida . Maxime s’enfrontarà a aquest dilema , manipular els seus propis records i crear un nou significat dels fets que va viure .

Stalin és el Gran Devorador de la Memòria , el Déu – Caníbal , el gran constructor d’un immens Efecte K social . És aquí on resideix la mirada original del film . L’Efecte K no només passa en l’àmbit cinematogràfic , sinó que també influeix en el cos social . EL GRAN EFECTE K SOCIAL .

Explorem la memòria col · lectiva d’un període privilegiat on l’art i la vida es contaminen entre si , on neixen les teories estètiques i socials d’un mateix brou de cultiu .

Per entendre el segle XXI hem de girar la vista enrere i intentar comprendre què va passar amb la nostra consciència ideològica del segle XX . Com dirà Maxime : “El passat és imprevisible ” .
TRACTAMENT VISUAL

L’EFECTE K és alhora una història d’aventures , un conte mític sobre el cinema , la llegenda d’una amistat , el mite de l’heroi i el seu descens als inferns . Aquesta és la història d’un actor -espia que al final va saber dir-li NO a Stalin .

L’EFECTE K es basa en l’experiment cinematogràfic de Lev Kulechov l’any 1922 sobre el significat de la imatge i el seu valor . Ens parla de la memòria / veritat i de com pot ser modificada i suprimida . Maxime s’enfrontarà a aquest dilema , manipular els seus propis records i crear un nou significat dels fets que va viure .

Stalin és el Gran Devorador de la Memòria , el Déu – Caníbal , el gran constructor d’un immens Efecte K social . És aquí on resideix la mirada original del film . L’Efecte K no només passa en l’àmbit cinematogràfic , sinó que també influeix en el cos social . EL GRAN EFECTE K SOCIAL .

Explorem la memòria col · lectiva d’un període privilegiat on l’art i la vida es contaminen entre si , on neixen les teories estètiques i socials d’un mateix brou de cultiu .

Per entendre el segle XXI hem de girar la vista enrere i intentar comprendre què va passar amb la nostra consciència ideològica del segle XX . Com dirà Maxime : “El passat és imprevisible ” .
PREMIS :

Millor Guió per Valentí Figueres i Helena Sánchez A FICG28 – Guadalajara . Mèxic
Cercle Pre – Colombino d’Or Millor Documental d’Art ‘ Enrique Grau ‘ – Bogotà Film Festival 2013
Festival Grand Prize , Arizona Int’l Film Festival 2013
Indie Award Millor Llargmetratge Internacional , The Pineapple Underground Film Festival PUFF 2013
Millor Llargmetratge , The Delta Intl Film and Video Festival 2013
Millor Pel · lícula Experimental , The Delta Intl Film and Video Festival 2013
Millor Director Valentí Figueres – Sunscreen Film Festival 2013
Millor Director d’ Parla Espanyola director Valentí Figueres – Sunscreen Film Festival 2013
Millor Llargmetratge , World Music and Independent Film Festival 2013
Gran Premi del Jurat , Mèxic Intl Film Festival 2013
Premi del Jurat a Millor Narrativa – Kansas International Film Festival 2013
Menció Especial del Jurat per la seva Aproximació Experimental a la Narrativa , Cinema Les Americas 2013
Premi Especial del Jurat – World Cinema Dramatic , Amsterdam Film Festival 2013
1r Premi Llargmetratge de Ficció , Tupelo Film Festival 2013
2n Premi – Llargmetratge – Sunset Film Festival 2013
Best of Show : Llargmetratge , Accolade Competition 2012
Platinum Reel Award , Nevada Film Festival 2012
Judges Best of Fest Honorable Mention , Flathead Lake International Cinefest FLIC’13
Silver Llei Award , Honolulu Film Awards 2013
Award of Merit , International Film Awards Berlin 2013
Award of Merit , The Indie Fest 2013
Honorable Mention , Los Angeles Movie Awards 2013

Més informació :

www.elefectok.com
www.quienesmaximestransky.com

www.hormigaroja.com

CONTACTE  LA COSTA: T +34 933103888 M +34 670236496