amb una Secció Oficial de 289 pel·lícules de més de 40 països i 4.126 curtmetratges inscrits.

La 39a edició del FILMETS BADALONA FILM FESTIVAL se celebraràdel 8 al 17 de novembre de 2013 en les seus oficials el Teatre Zorrilla, el Teatre El Círcol, la sala d’actes del CES Joan Maragall, La Nau 3 (Centre Cultural l’Escorxador) i les biblioteques de la ciutat.

FRANÇA serà el país convidat, amb la participació d’UNIFRANCE, l’organisme oficial de difusió i promoció internacional del cinema francès arreu del món. Es projectaran una selecció de curtmetratges en la Secció Oficial.

L’Academia Galega do Audiovisual comptarà també amb una sessió especial amb els curtmetratges guanyadors i nominats als premis MAESTRE MATEO 2013, gràcies a la col·laboració de l’Acadèmia del Cinema Català.

Es posaran a la venda ABONAMENTS ESPECIALS per a totes les sessions no patrocinades, al preu de 15 euros (inclou el catàleg oficial) i PASSIS DE DIA per a les sessions de tarda/nit a un preu total de 2 euros.

Aquest any el Festival també celebra una sessió de la secció Mini Most Filmets, destinada als espectadors més petits, de la segona edició del Most Penedès Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava.

El festival FILMETS ha organitzat durant tot l’any sessions antològiques al MÈDIT de Menorca, BISFF a Busan (Corea del Sud), Cinema a la platja a Barcelona i al Museu del Cinema de Girona.

Membres de l’organització de FILMETS han intervingut recentment en el jurat dels premis Gaudí i ICEC, i els festivals d’Osca i BISFF a Corea del Sud, i han participat en conferències i trobades als festivals de Canes, Donosti, Trouville, Aix-en-Provence, BCN Sports Film i Subtravelling, entre d’altres.

El Programa Internacional, eix central de FILMETS, compta amb la projecció de 289 curtmetratges de 44 països participants. Aquests films són els seleccionats per competir en el Festival d’enguany d’entre més de 4.100 curtmetratges inscrits, i es podran veure al llarg de tota la setmana distribuïts en 27 sessions competitives diferents.

DADES D’INTERÈS

INAUGURACIÓ: FILMETS Badalona Film Festival 2013 s’inaugura el divendres 8 de novembre a les 22 h al Teatre Zorrilla (entrada amb invitació).

NIT DE LES VENUS: La cerimònia de cloenda (Nit de les Venus) tindrà lloc el dissabte dia 16 de novembre a les 20 h al Teatre Zorrilla (entrada amb invitació).

DIRECCIONS: les projeccions es duran a terme al Teatre Zorrilla (c/ Canonge Baranera, 17, Badalona), al Teatre El Círcol (c/ San Anastasi, 2, Badalona) i a la Nau 3 (c/ Arquitecte Fradera, s/n, Badalona).

PREUS: el preu de l’entrada és de 2 euros diari per a l’accés a les sessions obertes al públic a partir de les 19 h. Es pot comprar un abonament de 15 euros per a l’accés a totes les sessions a partir de les 19 h durant tot el festival; l’abonament inclou el catàleg oficial. La resta de sessions obertes al públic són patrocinades i gratuïtes.

A DESTACAR

De la programació d’aquest any destaquen les produccions que han estat seleccionades o guanyadores als festivals de Cannes, Sundance, Berlin, Clermont-Ferrand, MECAL Pro, Hamburg, Tribeca, etc., i també nominades als premis Goya, César, Donatello, Bafta o els Oscar.

En el gènere de ficció destaquen actors i actrius com Héctor Alterio, Emma Thompson, William Dafoe, Daniel Grao, Arturo Valls, Dominique Pinon, Carice van Houten, etc.  L’actor català Àlex Brendemühl, protagonista de la pel·lícula argentina Wakolda, seleccionada aquest any a Canes i Donosti, hi participa com a director del curtmetratge Rifirrafe.

Pel seu palmarès, destaquen The Magic Piano, migmetratge d’animació nominat a l’Òscar i premiat als festivals d’Annecy i Animac i els curts espanyols seleccionats al festival de Tribeca Tránsito i Wings, entre moltes altres produccions que es podran veure en les diferents sessions del programa internacional.

Totes les fitxes i sinopsis dels curtmetratges de FILMETS 2013 es troben en el catàleg oficial, disponible per descarregar-lo en format pdf al web www.festivalfilmets.cat a partir del dilluns 21 d’octubre.

MASTERCLASS

Amb Retro-conflictivos: una mirada retrospectiva sobre Conflictivos Productions, el divendres 8 de novembre a les 16 hores a l’Escola d’Art Superior de Disseny Pau Gargallo.

Amb SAM Conflictivos Productions sobre la tècnica d’Stop motion a la botiga Okey de Badalona, el dissabte 9 de novembre a les 18 hores.

Amb Jean Marc E. Roy i Michaël Lalancette (Quebec), el divendres 15 de novembre a les 18 hores al Hall del Zorrilla.

Amb Albert Lloreta, director de documentals, videoclips i reportatges conduirà Filmets per principants i Filmets mòbil, el dimarts 19 de novembre a les 18 hores a La Sargantana (c/ Sant Sebastià, 2 de Badalona).

Novament el festival internacional FILMETSBadalona Film Festival serà un punt important de trobada entre directors i realitzadors de curtmetratges d’arreu del món i comptarà amb la presència de cineastes i representants de festivals de tot el món.

MERCAT DEL CURTMETRATGE INTERNACIONAL

En el marc de FILMETS Badalona Film Festival aquest any continua la marca MerCATin, el 3r Mercat del Curtmetratge Internacional. Amb la col·laboració de Microgestio.com (botiga oficial Apple de Barcelona), el MerCATin permetrà als professionals que assisteixin al Festival, entre l’11 i el 15 de novembre, visionar les darreres produccions catalanes i les pel·lícules de la Secció Oficial del Festival

JURAT INTERNACIONAL

El Jurat Internacional està integrat per Judit Colell, directora i vicepresidenta de l’Academia del Cine Español; Oriol Sala-Patau, productor de TV i guanyador del premi Gaudí 2012; Yoonsun Yoonie Choi, membre de l’organitzacio del BISFF de Corea del Sud; Marina Gatell, actriu, i Pedro Neves, realitzador de Portugal guanyador de diferents premis internacionals.

ACREDITACIONS DE PREMSA

L’acreditació es facilitarà al Hall del Teatre Zorrilla en horaris del programa internacional. Els mitjans de comunicació podran accedir a totes les projeccions del festival mitjançant l’acreditació de premsa. L’acreditació també dóna dret a assistir a les gales d’inauguració i cloenda, per a les quals és imprescindible mostrar l’acreditació.

Podeu sol·licitar l’acreditació al correu electrònic premsa@teleb.cat (indiqueu nom, cognom, mitjà de comunicació i telèfon).