Un any més Annecy ha estat el gran punt de trobada dels professionals de l’animació internacional. Les noves tendències, les tecnologies més innovadores i les darreres produccions en format llarg, curt, sèries de TV o realitat virtual han estat presents en el marc incomparable, i alhora divertit i familiar en la meravellosa capital de l’Alta Savoia… i amb dues produccions catalanes a destacar, seleccionats en dues de les seccions del festival: el curtmetratge NO TINC POR DEL COCODRIL, de I+G Stop Motion, del tándem Anna Solanas i Marc Riba, i LIMONES, un curt de Daniela Godel, de la productora Deseisaocho La Banda.

No sembla casual que dos curtmetratges catalans hagin estat seleccionats. A Annecy, el curtmetratge té el reconeixement i la categoría que es mereix, i on la indústria audiovisual de l’animació de petita durada té la rellevància que li pertoca…

Al mercat més gran del món, el MIFA Annecy, els creadors i nous talents poden trobar finançament, coproduïr, i el més important, les eines per tirar endavant nous projectes que a casa nostra són impossibles.

Els joves animadors de tot el món han compartit, amb les majors de Disney-Pixar, la Warner Bross o Cartoon Network, i amb referents com Bill Plympton, Jennifer Lee, Chris Buck o Josh Cooley entre altres, no només el reconeixement i la sensibilitat del sector i les institucions, sino per disposar de les eines necessàries d’un cinema, el d’animació, un motor audiovisual que mou grans pressupostos.

I tot això, amb la complicitat d’un públic de totes les edats, entregat i cómplice, que vèiem com a les sessions a l’aire lliure, amb milers d’espectadors, vibrava amb els clàssics de l’animació dels darrers anys.

Felicitats també per una producció española, el llarg BUÑUEL EN EL LABERINTO DE LAS TORTUGAS guanyadora del premi a la millor música original del festival.

Annecy es prepara ja per l’edició del 2020, que celebrarà el seu seixantè aniversari.

Més info en aquest enllaç

Le courtmétrage existe!

Agustí Argelich

FILMETS Badalona Film Festival