F NOMENAMENT D’ACADÈMICS D’HONOR

El proper 27 de juny el Parc Audiovisual de Terrassa acollirà la Festa d’Estiu amb el nomenament dels nous acadèmics d’Honor. En aquest acte que s’emetran a les televisions de la Xarxa de Comunicació Local s’incorporen com a nous Membres d’Honor: les actrius Carme Elias i Assumpta Serna, amb una llarguíssima trajectòria al teatre, el cinema i la televisió; el director, guionista i productor Jordi Cadena, un dels fundadors del Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya; el director, actor, assagista i gestor cultural Hermann Bonnín; “la millor muntadora del món” segons Orson Welles, Elena Jaumandreu, i l’exhibidor Pere Sallent, un dels grans empresaris cinematogràfics del país, creador de multisales de referència a Catalunya. Des del 2009 aquesta distinció ha reconegut una cinquantena de professionals de diversos àmbits de la nostra indústria cinematogràfica.

TERRASSA, FANTÀSTIC MARC

Terrassa, un dels platós de cinema més importants del sud d’Europa, va ser incorporada el 2017 a la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO en l’apartat cinematogràfic, sent l’única ciutat de l’estat espanyol que té aquesta distinció.

L’Acadèmia celebrarà a Terrassa aquest mes de juny dos dels seus principals actes anuals:el nomenament dels nous membres d’Honor i la Festa del Cinema…

La primera activitat es dura a terme a la Casa Alegre de Sagrera, una joia modernista, escenari de diversos rodatges. Allà. el dimecres 26 de juny tindrem l’acte oficial de nomenament dels sis nous Membres d’Honor de l’Acadèmia. Les seves trajectòries i contribucions al cinema seran recordades prèviament per persones amb les quals han compartit moments claus de les seves vides: la cineasta Isabel Coixetglossarà Carme Elias, bona amiga i protagonista del seu bateig en la direcció teatral (84 Charing Cross Road); el director Joan Lluís Bozzo parlarà d’una de les actrius més internacionals de casa nostra, Assumpta Serna, amb qui compartiria els primers anys de la companyia Dagoll Dagom; Sílvia Munt lloarà Jordi Cadena, que la dirigiria en una pel·lícula clau per l’actriu i directora, Els papers d’Aspern; la també actriu Maria Ribera, bona amiga d’Hermann Bonnín, repassarà la carrera del director, actor, assagista i gestor cultural; la muntadora Ana Pfaff descobrirà l’extraordinària tasca d’una veterana companya d’ofici, Elena Jaumandreu, muntadora de Campanades a mitjanit, i l’actor cerdanyolenc Octavi Pujades glossarà l’exhibidor i paisà Pere Sallent. L’acte inclourà actuacions de la vocalista Laura Simó, acompanyada del pianista Francesc Capelles, dos noms vinculats al Festival de Jazz de Terrassa.

DIA 27: FESTA D’ESTIU DEL CINEMA

L’endemà, la nit del 27 de juny, tindrà lloc la Festa d’Estiu del Cinema Català al Parc Audiovisual de Catalunya. Aquest complex de producció industrial, antic Hospital del Tòrax, ha acollit nombrosos rodatges, com REC 2, REC 4, Mama, FrágilesEl mar o Los Inocentes. Els seus jardins seran enguany el punt de trobada d’acadèmics, representants institucionals i convidats a la cita estiuenca del cinema català. Carlos Marques-MarcetDavid Verdaguer i Maria Rodríguez (Els dies que vindran), Aina Clotet (La filla d’algú), Laura Jou (La vida sense la Sara Amat), Sílvia Quer (La dona del segle), Elena Martin(La dona del segleSuc de síndria), Irene Moray (Suc de síndria), Gerard Quinto (7 raons per fugir) i Marta Lallana (Ojos Negros) són alguns dels més de 400 convidats que s’esperen a la Festa d’Estiu.

L’acte de nomenament dels Membres d’Honor el 26 de juny i la Festa d’Estiu la nit del 27 tindran un ampli seguiment a les xarxes socials de l’Acadèmia i seran retransmeses per La Xarxa, en dos programes especials conduits per Elisenda Pineda, amb la col·laboració de Xavier Canalias (en el cas de la Festa d’Estiu). La connexió amb la catifa vermella de la Festa i les entrevistes als convidats arrencarà a les 22 h. a les televisions locals de Catalunya.