L’òpera prima de la directora Neus Flores ha guanyat el premi al millor curtmetratge del First Women Film Festival, celebrat a Whashington. Flores a més de dirigir-la, l’ha produït i, juntament amb Santiago Malkuth, n’és coguionista. La banda sonora original de RIDE va ​​ser creada per Antoni M. March, un compositor guardonat a Hollywood,

El rodatge es va fer el 2017 amb un pressupost molt ajustat com la gran majoria de curtmetratges, en localitzacions com la sala Rasa64 de Terrassa i també a Salt, i la seva postproducció va durar dos anys. Abans d’aquest premi ja havia participat en prestigiosos festivals internacionals com el de Clermont-Ferrand, així com havia estat projectada en diversos cinemes. Els dos anys de pandèmia han impedit el seu normal recorregut per festivals i ara, després de més de dos anys llargs de la seva estrena, li arriba aquest prestigiós premi.

Ride és la història de dues dones, una mare i una filla, que no s’entenen. Totes duess tenen una visió de la vida molt diferent, i la filla adolescent es converteix en una rebel difícil de gestionar. Quan una s’adona que ha d’educar la seva filla, la porta a un viatge de reflexió mútua, que aproparà emocionalment els seus dos mons. Ride vol aprofundir en les relacions de les dones, però també en les relacions familiars, i en el valor de l’educació; però també en com el fet de tenir experiències pròpies ajuda a comprendre les vivències i els sentiments dels altres.

Ride es pot veure a la plataforma Filmfreeway