El divendres 28 varen finalitzar les sessions de Filmets Pro, a continuació farem una petita crònica-resum del que ha estat la convocatòria, dia a dia.

Desprès de la cita de dimarts, que ja s’ha comentat en aquesta comunitat, dimecres es van continuar les sessions amb una taula rodona on es va parlar sobre com aixecar un projecte de ficció. Els ponents, Sebas Mery, Jordi Rediu, Amanda de Luis i Sandra Forn, van tractar diversos temes, com la creixent complicació per produir per a mitjans tradicionals comparat-ho amb les plataformes de streaming, on la seva metodologia és molt més àgil. També es va fer esment de diferents maneres d’aixecar un projecte bé cedint la propietat intel·lectual i treballant a manera d’encàrrec, o mantenint-ne la propietat. També es va parlar sobre la importància del networking a l’hora de buscar col·laboradors, i del màrqueting per vendre el producte. Els ponents van debatre sobre vàries vies de finançament on es va comentar l’escassetat d’ajudes al desenvolupament. La sessió va finalitzar amb una ronda de preguntes del públic.

Els ponets Sebas Mery, Amanda de Luis, Jordi Rediu i Sandra Forn, i el moderador Ed Antoja.

Dijous es va tractar sobre la producció de continguts de RTVE Catalunya, amb el seu director, Oriol Nolis i Laura Folguera, directora de producció de programes. Van explicar el procés de selecció de projectes que es fa i que funciona segons els horaris disponibles i si el programa presentat s’adequa a aquests. Es va recalcar que l’objectiu que es té des de RTVE Catalunya és singularitzar-se, és a dir, centrar-se en determinats tipus de programes on trobin que hi fa falta material, i produir programes que destaquin, amb l’objectiu de que es converteixin en referents en aquest sector. Per acabar, es va fer una ronda de preguntes, on van sortir temes com la possibilitat de fer programes només per a plataformes de streaming, per tal que cap producció de qualitat quedi sense dur-se a terme pel fet que no encaixi en els horaris disponibles.

Oriol Nolis i Laura Folguera.

Avui divendres, darrer dia de Filmets Pro, s’ha iniciat amb una conferència sobre el suport a la participació dels curtmetratges en festivals i esdeveniments internacionals. La ponent, Elisa Rodriguez Ortiz, ha explicat quines són les ajudes que s’ofereixen, els nous mecanismes d’ajuts, quins requisits es demanen per poder optar-hi i com es poden sol·licitar.

Elisa Rodriguez Ortiz i el presentador Josep Viñeta.

I per concloure aquestes sessions de Filmets Pro, s’ha presentat Mou el teu Curt, un pitching amb les professionals del sector internacional, Clarissa Jacobson i Elvira Barboza, moderat per Agustí Argelich, on ens han mostrat les millors estratègies de promoció i distribució per a curtmetratges. Les ponents han explicat breument els seus orígens com a professionals i han passat a parlar sobre diversos temes, entre ells, com promocionar els curts, festivals, plataformes de streaming com Filmhub, on es poden publicar els curts, consells a l’hora de produir, la rendibilitat financera dels curts, estratègies de distribució, networking, etc. Un dels temes de conversació principals amb Elvira Barboza, ha sigut el dels Kino, que són laboratoris experimentals per a producció alternativa, on trobar-te amb altres professionals i crear el teu propi curt.

Elvira Barboza, Agustí Argelich i Clarissa Jacobson.