Bcn Sports Film 2022 clausura la seva edició dotzena premiant LA CUMBRE ES EL CAMINO en una cerimònia celebrada al Museu Olímpic i de l’Esport. En aquest acte David Escudé regidor d’Esport de l’Ajuntament de Barcelona, ha lliurat el premi més assenyalat a aquesta pel·lícula dirigida pel català Álvaro Sanz i produït per ell mateix i Javier Palacios, que narra l’aventura de tres nois amb discapacitat intel·lectual que trenquen barreres i viatjant des d’Albacete fins al Nepal per caminar des de Lukla fins als peus de l’Ama Dablam a 5.600 m.

El premi especial del jurat —format per Thea Marti, cineasta ucraniana; Ramon Alaró, tècnic audiovisual; Maribel Martínez de Murguía, campiona olímpica a Barcelona’92; José Luis Montesinos, director, guionista i realitzador i Lídia Flaqué, secretària general de la Federació Catalana de Natació i directiva de la Real Federación Española de Natación — ha estat per RUN! SHUNZI, una obra xinesa dirigida per Chunliang Zhao que ha enviat un vídeo d’agraïment al Festival.

En aquesta edició, el jurat també ha atorgat una menció especial a UNDENIABLY YOUNG: NORA YOUNG & THE SIX-DAY RACE, dirigida i produïda per Julia Morgan.

El BCN Sports Film es caracteritza per la diversitat de guardons, que aquest any s’han entregat a:

Premi a la millor producció catalana

MESSI, EL DESÈ ART, una producció de TV3 dirigida per Jordi Ramos, Xavi Torres i Santi Padró, amb un equip en que també hi trobem a Ramon Gener que ha aplicat la seva sapiència artística al esport amb Marc Serra, Eva Fons, Àngel Rufí, Marta Colás, Txus Muñoz i Santi Padró.

Premi a la millor producció documental

LOS OTROS. LA VERDAD DE MÍRIAM que és una producció espanyola dirigida per Jose Larraza i produïda per Ander Gómez

En millor ficció va guanyar ASCENSO, una producció del director Juanjo Giménez, que a banda dels curtmetratges multipremiats i del seu llarg premiat als darrers Goya en la categoria de só, també té una llarga trajectòria en curts d’esports. Esperàvem al Juanjo per a feliciitar-lo per tot plegat però no va arribar…

Premi a la millor pel·lícula d’Esports d’Aventura – Álvaro Bultó

BALANDRAU, L’INFERN GLAÇAT, la fantàstica recreació d’una dramàtica experiència als Pirineus, explicada per un supervivent. Una producció catalana on Guille Cascante, factotum de Goroka amb el suport de Lastor Media de Tono Folguera, aplica tota la seva experiència de Crims per a mantenir el que és inicialment un breu del telenotícies en una història que atrapa l’espectador a la cadira durant tota la durada de la peça.

Premi Esport com a Eina de Cooperació

CHARLIE SURFER, una producció noruega i irlandesa dirigida per Pia Strømme

Premi a la millor pel·lícula d’animació

COMEBACK, una producció letona dirigida i produïda per Vladimir Leschiov, qui ha enviat una salutació per BCN Sports Film 2022.

Felicitem per últim a Mireia Vicente, periodista de TV3 que ha estat la mestre de cerimònies d’aquesta 12a edició del BCN Sports Film 2022.

Si vols tornar a veure la cerimònia de clausura i lliurament de premis, pots fer-ho a través del canal youtube Fundació Barcelona Olímpica – Museu Olímpic o Dilluns 14 a les 19h als CINEMES GIRONA

RESERVA LA TEVA ENTRADA