En els darrers dies, la direcció de Betevé ha portat a terme 12 nous acomiadaments que es sumen als 9 treballadors acomiadats el passat mes de juliol. Des d’avui mateix, la direcció de betevé ha suprimit els programes culturals Àrtic, La Cartellera i el programa de proximitat La Família Barris.

Segons informa el Comité d’Empresa “Després de mesos de negociació per aconseguir un conveni que reguli les necessitats de betevé com a mitjà de comunicació públic, es va portar a votació una darrera proposta d’organització del treball i marc econòmic per part de l’empresa. La plantilla va rebutjar aquesta proposta que pretenia una retallada econòmica i eliminació de drets laborals. La venjança de l’empresa a aquesta negativa ha estat l’acomiadament de 12 persones (i ha arribat just quan les dues parts estàvem més a prop que mai d’aconseguir un acord)”.

Sembla que el director, Sergi Vicente, ha al·legat per fer aquesta reestructuració la necessitat d’assolir un model sostenible. Un model de mitjà públic que, a dia d’avui, els treballadors desconeixen, donat que el director no ha presentat un ‘contracte-programa’ vàlid (el passat document que va elaborar no va rebre el suport de l’Ajuntament), encàrrec pel que va ser escollit i que va caducar el 2017.

El Comité d’Empresa ha fet públic que el propi Vicente, “tot i ser l’artífex dels acomiadaments, ha actuat d’una manera irrespectuosa i covarda sense donar explicacions directes als treballadors acomiadats. És pràctica habitual d’aquest director no fer front amb la seva presència a les situacions més complicades, com assistir a les meses de negociació o parlar amb els acomiadats”.

El Comitè, considera inadmissible l’acomiadament d’un total de 21 treballadors i demanem de nou que els responsables d’aquesta situació siguin destituits: el director Sergi Vicente, la directora de recursos Carme Ponte i tots els membres del Consell d’Administració que han donat el vistiplau a aquest atac al mitjà públic de Barcelona.

Des del punt de vista de sector, el desballestament de Betevé no és una bona notícia perquè desapareixen propostes interessant del ecosistena català, com per exemple el programa de cinema… Creiem que l’alcaldessa Ada Colau i el primer tinent d’alcaldia Jaume Collboni s’haurien d’implicar en aquesta sitúació i consensuar entre empresa i treballadors un pla de xoc perquè Betevé torni a ser la televisió urbana de referència que va ser en altres moments de la seva trajectòria, com a mitjà públic de qualitat…