Rosa Vergès, directora de cinema en nom del sector de la Cultura va ser una de les professionals que vàren presentar el manifest “Ja n’hi ha prou. Centrem-nos en la recuperació” impulsat des de Foment del Treball i PIMEC, conjuntament amb més de 300 entitats representatives del món econòmic, empresarial, social, cultural i esportiu de Catalunya, que alçen la veu en un clam unitari a favor de la no violència, per defensar a les ciutats dels actes vandàlics de les últimes setmanes i demanar al Govern de la Generalitat, a l’Ajuntament de Barcelona, i a la resta d’ajuntaments de Catalunya, que “exerceixin la seva autoritat democràtica i les seves responsabilitats sense complexos (…). Els drets s’han d’exercir de manera cívica i pacífica, tant quan expressen adhesions com protestes i sempre respectant la llibertat, la seguretat i les propietats de tots”.

En la presentació el president de Foment, Josep Sanchez Llibre, ha assegurat que tots els participants “ens conjurem per aixecar el país dels efectes econòmics i socials de la pandèmia i posar de manifest que els radicals antisistema no podran amb la força d’una ciutat i un país que vol guanyar el futur amb treball pau i cohesió social”. Per part seva, el recent revalidat president de PIMEC, Antoni Cañete, que ha obert l’acte, ha dit que “rebutgem de manera clara i rotunda la violència, el vandalisme i el saqueig que hem vist aquests dies a Barcelona i altres ciutats. Per això ens reunim aquí, en un acte unitari sense precedents per a condemnar aquests actes i reclamar mesures immediates per part de les administracions públiques”.

Lectura del manifest

En la lectura del manifest han intervingut representants de diferents sectors estratègics de l’economia: Gabriel Sánchez, president de Barcelona Oberta; Alejandro Goñi, del Sector Comerç de Pimec; Roger Gaspa, president de la Comissió de Competitivitat Comercial de Foment del Treball; Mar Alarcón, representant del sector de les tecnologies de la informació i la comunicació; Enric Urreta, president de 22 @ NetworkBCN; Camí Quiroga, secretària de la Junta Directiva del Cercle d’Economia; Isabel Galobardes, presidenta de Pimec Turisme; Santiago García Nieto, president de confec; Roger Pallarols, director del Gremi de Restauració de Barcelona Pimec; Elena Massot, presidenta de Femcat; Eduard Torras, president de Turisme de Barcelona; Gerard Esteva, president de la UFEC i representant del sector de l’esport; i Rosa Vergés, directora de cinema, en nom del sector de la Cultura.

Creixen les adhesions del Sector de la Cultura

Algunes entitats rellevants del sector cultural com la Fundació Catalunya Cultura o empreses significatives com Focus o els Cinemes Verdi ja han signat el Manifest, que continua afegint adhesions i de fet un gran nombre d’entitats del sector i Col·legis Professionals ja s’han afegit a la signatura del Manifest…

ACCÈS AL MANIFEST

PRIMERA RELACIÓ D’ENITATS ADHERIDES

ADHESIÓ AL MANIFEST