Els professionals de betevé, televisió municipal de Barcelona, podran organitzar-se de manera flexible com a periodistes, i no com a funcionaris de l’Ajuntament de Barcelona, en base a un acord per a lorganització del treball signat aquesta setmana de manera consensuada entre el comitè d‟empresa i la direcció, a través d’una votació interna que ha convocat al 95% del personal

En funció d’aquest acorda votat positivament per més del 65% de la plantilla fixa un pla d’organització del treball a la televisió de manera flexible que permetre atendre dies festius o caps de setmana o operatius especials per cobrir determinats esdeveniments. Fins ara, els professionals de la televisió de Barcelona estaven, de fet, enquadrats al “conveni d’oficines i despatxos”, sense la mobilitat necessària d’un un mitjà de comunicació.

Segons manifesta el gerent de la televisió pública, Roger Guasch “Es tracta d’un pas previ i necessari per buscar els propers mesos un acord que tanqui el conveni de betevé. Les dues parts erem conscients que era l’oportunitat de deixar enrere anys de conflicte. I cal felicitar la mesa de negociació per arribar a aquest primer acord i per la voluntat de seguir negociant la resta del conveni, que, una vegada pactat, suposarà un abans i un després per a Betevé”.

Tot i així queden, no obstant, qüestions pendents. que el propi Guasch ha assenyalat com trobar una solució “forma conjunta” al tema de les jornades parcials del personal, que des d’un punt de vista d’organització i eficiència ens ajudaria molt”. També queda solucionar “la borsa de treball i l´organització en grups professionals, per poder realitzar una gestió de l´organització moderna i eficient”.

No obstant això, el pas fet ja es considera transcendental. L’horari que es fixa és de 37,5 hores setmanes, amb compensacions per als que treballin dies festius, o per a jornades especials com el dia de Nadal, l’1 de gener o Reis. És a dir, el mateix que passa en un mitjà de comunicació professional.

Els treballadors entenen que s’inicia una nova etapa, amb l’alcalde Jaume Collboni, que hauria de permetre solucionar la viabilitat de la televisió pública de Barcelona. El que demana la plantilla és “aconseguir un pressupost que permeti que betevé recuperi la notorietat”.