El nou espai es presentarà dissabte 18 de març en una festa al passeig de Sant Joan.

Els antics Cinemes Texas de Gràcia reobriran al públic amb dues sales de cinema dedicades a produccions rodades o doblades al català i un teatre amb 200 localitats. El nou projecte, anomenat Espai Texas, es donarà a conèixer en una festa popular dissabte 18 de març a les 12.30h a la cruïlla entre el passeig de Sant Joan i el carrer Sant Antoni Maria Claret.

L’acte comptarà amb la participació del presentador Marc Giró i també hi col·laboraran la banda de percussió de la Diabòlica de Gràcia, que amenitzarà l’acte amb una cercavila, i la companyia The Feliuettes, que oferirà un espectacle musical amb un repertori amb versions de cançons de Núria Feliu, èxits del cinema o la música dels 80, entre d’altres.

D’altra banda, dijous 16 de març s’engegarà una campanya de micromecenatge perquè qui ho desitgi faci aportacions econòmiques per col·laborar en l’obertura del nou espai, que s’ubicarà al carrer Bailèn 205, on hi havia els antics cinemes.

El Texas va obrir l’any 1919 a l’antic solar del Centro Recreativo La Valkyria. Durant la Guerra Civil es va convertir en un menjador infantil, i a partir de 1940 va recuperar l’activitat cultural amb el nom de Cinema Texas. Després d’una època daurada, a mitjans dels 90 l’espai es va reconvertir en un cinema multi-sala, el Lauren Gràcia, que va obrir fins al 2013. Un any després es va recuperar l’espai amb el nom de Cinemes Texas, però la crisi derivada del coronavirus va precipitar el seu tancament el març de 2020.