Residència de guions de l’Acadèmia del Cinema Català obre convocatòria per a la recepció de projectes per a la seva segona edició fins el dia 16 d’abril. El programa s’iniciarà a partir del mes d’octubre de 2023 i fins el mes de juny de 2024.

Després de l’allau de projectes rebuts per a la primera edició, la Residència de l’Acadèmia repeteix fórmula oferint als 8 projectes seleccionats un acompanyament estable durant 9 mesos que inclourà el seguiment a càrrec d’un/a tutor/a assignat/da, una beca dotada amb 1.400 € mensuals per projecte, així com un programa complet de classes magistrals i tallers a càrrec de ponents nacionals i internacionals, i diverses activitats de trobada amb la indústria. Els projectes seleccionats també podran gaudir d’estadies de treball fora de Barcelona gràcies a la col·laboració de Faberllull i Institut Ramon Llull.

El programa de suport al desenvolupament garantitzarà la participació de projectes en llengua catalana (com a mínim la meitat dels 8 seleccionats), així com una selecció totalment paritària. També es reservaran places per a projectes amb autors/es menors de 30 anys i es vetllarà per la pluralitat de gèneres i narratives cinematogràfiques, així com per la diversitat de gènere, origen ètnic o racial, orientació sexual, classes social i diversitat funcional, tant a nivell d’autoria com temàtic.

El comitè de selecció valorarà la qualitat artística, així com la seva singularitat o aportació diferencial, l’interès de la temàtica o personatges del projecte, la viabilitat de materialització del guió en pel·lícula i el perfil i biofilmografia dels autors/es.

Tota la documentació s’haurà d’adjuntar a través del formulari online habilitat fins el 16 d’abril a les 17.00h.

La incubadora de guions per a llargmetratges de ficció organitzada de la mà de GAC – Guionistes Associats de Catalunya i dirigida per la cineasta Carla Simón, compta amb el finançament dels Fons Europeus NextGeneration, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resil·liència, a través de l’ICAA; l’ICEC i l’Ajuntament de Barcelona, i amb la col·laboració d’ESCAC, UPF, Blanquerna – URL, l’Institut Ramon Llull,.