El dissabte 4 de març va tenir lloc l’Assemblea General de l’AMMAC (Associació de Muntadores i Muntadors Audiovisuals de Catalunya), on es van ratificar els pressupostos del 2023, es va fer balanç de les diferents vocalies i es va presentar una nova web amb un disseny completament innovador i que representa tant la part tècnica com artística de l’ofici.

Aquesta associació nascuda el 2018 arran de la inquietud d’un grup de muntadors per organitzar-se com col·lectiu està d’enhorabona, ja que recentment han arribat als 200 socis. Els principals objectius que persegueixen són: divulgar i representar l’ofici de muntador i sumar forces entre els professionals del muntatge per abordar els reptes i els problemes d’aquesta professió tan invisibilitzada per la societat. A part de fomentar la paritat de gènere dins el sector.

Durant l’any, organitzen activitats, xerrades informatives, han estrenat un pòdcast i a la pàgina web, han inclòs un directori de sòcies i socis on tothom podrà consultar els seus currículums i la disposició laboral de cada un dels membres que així ho desitgin, convertint-se en una molt bona eina perquè productors i directors tinguin accés a muntadors professionals amb experiència.

www.ammac.cat