’Institut Valencià de Cultura ha posat en marxa la tercera edició del ProMercat – València Film Market, les jornades professionals que se celebraran del 20 al 22 de juny, en paral·lel al 38è festival Cinema Jove. Aquest mercat audiovisual està especialitzat en la coproducció i s’adreça a professionals i empreses del País Valencià. El propòsit final és la consolidació, la dinamització i la internacionalització del sector audiovisual valencià pel que fa a la coproducció.

La convocatòria per participar en la tercera edició està oberta fins al 16 d’abril. La selecció es farà a partir de tres categories.

ProMercat Valencià es dirigeix a les produccions audiovisuals originals en valencià que busquin la coproducció, en la qual participin empreses i professionals de l’àmbit lingüístic, així com les respectives televisions públiques: À Punt, TV3 i IB3. Aquesta categoria es dirigeix a projectes de ficció: llargmetratges, sèries, minisèries i telefilms. Se seleccionaran un màxim de 12 projectes, que podran fer una presentació davant d’altres productores interessades a coproduir, així com empreses distribuïdores i televisions. Posteriorment, s’organitzaran reunions B2B entre els participants.

Per la seva part, la categoria ProMercat Estatal està dedicada a les produccions audiovisuals que busquin la coproducció en l’àmbit estatal i de la resta de comunitats autònomes. Com en la modalitat valenciana, també es dirigeix a projectes de ficció i se seleccionaran un màxim de 12 projectes, amb la mateixa dinàmica.

Finalment, la categoria ProMercat Distribució i Vendes fomenta la distribució valenciana, estatal i internacional. S’adreça a llargmetratges de ficció i d’animació produïts per empreses valencianes i finalitzats després de 2022 o en postproducció, que busquin distribució o venda. Els projectes seleccionats tindran l’oportunitat de contactar amb altres empreses distribuïdores. A més, es facilitaran els visionats en línia de les pel·lícules a les distribuïdores interessades.