Experts i professionals reclamen que es potenciï la vessant educativa i d’integració social dels videojocs

El Col·legi professional de l’audiovisual de Catalunya (CPAC), ha organitzat avui una jornada per analitzar el món dels videojocs des d’una vesant que va més enllà de l’entreteniment. L’acte, que s’ha dut a terme a l’Edifici ONCE Catalunya, ha reflexionat i profunditzat sobre les experiències, la realitat actual i les perspectives de futur de l’aplicació dels videojocs com a element educatiu i d’integració social.

En la seva intervenció en la inauguració de la jornada, el degà del CPAC, Daniel Condeminas, ha apostat per un ‘disseny universal que no deixi ningú al marge del món audiovisual, ni dels jocs interactius, ni de la tecnologia’. Pel que fa a les aplicacions educatives del videojocs i l’audiovisual, Condeminas ha reclamat que ‘amb una visió estratègica i amb la col·laboració de la indústria, el món educatiu incorpori sense por i decididament, les possibilitats pedagògiques que ofereixen els videojocs i l’audiovisual per a l’aprenentatge de la resta de matèries. Les possibilitats són infinites i per a tothom’.

La inauguració també ha comptat amb la presència del Delegat Territorial de l’ONCE a Catalunya, Xavier Grau, que ha afirmat que ‘entre tots, les institucions, la indústria i les administracions hem de trencar les barreres comunicatives en l’àmbit de la tecnologia, un món en el que malauradament  n’hi ha masses i fan que les persones cegues o amb deficiència visual greu ens podem quedar despenjades. El mateix passa a les xarxes socials’. En aquest sentit, Grau ha reclamat ‘un compromís del sector per fer aplicacions i jocs amb la màxima accessibilitat’.

En el decurs de la jornada, experts i professionals han debatut en tres taules rodones sobre l’evolució i l’enfocament educatiu dels videojocs des del punt de vista del coneixement, les seves potencialitats com a eina d’integració social i les experiències eductives que s’han dut a terme des del punt de vista d’educadors, escoles i creadors.

L’acte organitzat pel CPAC ha comptat amb la col·laboració de l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC), l’OETI (Observatori Europeu de la Televisió Infantil) i l’ONCE.