El municipi de Golmés, de només 1.500 habitants, al Pla d’Urgell està portant a terme l’experiència pionera en autocinema a Catalunya: L’empresari gastronòmic Jordi Castañé, que gestiona el restaurant Resquitx, i el tècnic Pere Aumedes, gerent de Ciruit Urgellenc, han arribat a un acord amb l’ajuntament de la població per a muntar aquest primer autocinema català. Emprant l’aparcament d’una discoteca de la zona, 190 vehicles particulars van anar congregant-se el dissabte 30 de maig, per assistir, des de la butaca del cotxe, a la primera projecció d’una pel·lícula. Joker va ser l’elegida per a l’estrena d’aquesta nova manera de veure cine. I el cap de setmana passat els assistents van poder veure, divendres, Tiburón, i dissabte, Las aventuras del Dr. Dolittle, projectades en una espectacular pantalla inflable de 10 metres d’ample, en la intimitat del seu vehicle i amb l’àudio activat a través d’una freqüència en l’autoràdio, que permet graduar el so.

Segons expliquen els organitzadors, les entrades s’adquireixen anticipadament ‘online’ a través de la web del restaurant Resquitx. Costen 5 euros, dels quals un es destina al CAP de la comarca, a Mollerussa. El recinte s’obre a les vuit de la tarda i ofereix la possibilitat de comprar entrepans, begudes o crispetes en les dues foodtrucks instal·lades al recinte, amb control de distància entre els clients, que han de portar mascareta de protecció, fent la seva comanda també a través de la mateixa web del restaurant. Els vehicles,estan a dos metres i mig de distància.

Els drive-in o autocines van adquirir la seva fama durant la dècada dels 50 als Estats Units. Més de 4.000 espais d’autocine a l’aire lliure es repartien en aquella època per tot el país. Sembla que alguns promotors culturals i ajuntaments de diverses comarques han pres nota i han sol·licitat també l’assessorament dels organitzadors per muntar autocines als seus municipis.

Open chat
Contacta amb nosaltres de manera ràpida