La Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, que enguany arriba a la seva 24ena. edició presenta una estructura renovada amb canvis evidents enfront d’altres edicions, com la reducció a quatre dies d’activitat (del 30 de Març al 2 d’abril) a fi de concentrar al màxim les diferents seccions: la Oficial de Llargmetratges, que patrocina Movistar, i la Secció Oficial de curtmetratges.
A la vegda, i en paral·lel a la Mostra, la Secció Oficial de Documentals serà la protagonista de les activitats dels dies anteriors (27 al 30 de Març) – Es tracta d’una secció que per tercer any consecutiu munta la UdL, Universitat de Lleida, coordinada per  Glòria Jové i els seu equip docent. Aquesta Secció de documentals i les Sessions especials de documentals són, ara com ara, unes activitats que ja formam part del programa de la mateixa Universitat, on també es realitzaran workshops de la mà de prestigiosos documentalistes.

Dins el programa de la Mostra, també tindran lloc les habituals Sessions Especials i, com en cada edició, una exposició vinculada al cinema a l’IEI. (Institut Ilerdenc)

Recordem que durant la inauguració del certamen, el dijous 30 de Març, es concediran els Premis d’Honor de la Mostra, els Premis Jordi Dauder a la creativitat en el cinema català i el Premi Ángel Fernández Santos.

PRESENTACIÓ DEL CARTELL

A la vegada, la Mostra ha presentat el cartell d’aquesta edició: una creació de la il·lustradora Mercè Serra que ens ha explicat “La meva obra fluctua entre la il·lustració i les arts gràfiques, en una profunda connexió amb els processos naturals i la transformació orgànica dels elements.
Des de fa temps l’imaginari vegetal m’acompanya en les diferents maneres de manifestació artística, i és d’on part per la narració de nous paisatges impossibles o escenaris possibles per a un tipus de documentació fantàstica. O com il·lustracions per a les històries més boniques “. Mercè Serra Valls (la Segarra, 1977) és dissenyadora gràfica de professió i il·lustradora i artista visual de vocació. Treballa en el seu propi estudi de disseny des de fa 11 anys, ARSBLANC. En el camp de les arts ha realitzat nombroses exposicions visuals al llarg de la geografia catalana i muntatges efímers col·lectius al BAC (Barcelona Art Contemporani), en Konvent.0 el Roser, Stripart a Barcelona o Artdaki a Cervera. En 2016 ha il·lustrat ‘L’ombra de l’Clara’, conte infantil il·lustrat, publicat per uranita.

EL PROGRAMA EN PROPERS DIES
Segons ens expliquen els organitzadors,  en els pròxims dies la Mostra inclou el nou Programa Oficial que podrà llegir a la pròpia web de l’esdeveniment i al qual la nostra comunitat AREAVISUAL.ORG donarà àmplia cobertura.
Enllaç a la web del Festival