El Mercat de Documentals Euromediterranis -Medimed- que ha tingut lloc a Sitges del 12 al 15 d’octubre ha presentat 60 projectes documentals seleccionats en aquesta edició de 2023, que ja és la 24ena .

Es tracta d’un mercat de coproducció i cofinançament consolidat que acull cineastes prometedors i membres de la indústria per presentar una llista variada de projectes documentals en diferents etapes de desenvolupament.

Els responsables de la presa de decisions confirmats inclouen 2M TV, ARTE, ARTE GEIE, Al Jazeera English, Al Jazeera Documentary, Al-Arabiya Channel, BBC Arabic, BBC Storyville, France TV, HPT8, Movistar+, POV, RTS, TG4, TRT World, TVC, TVE , TVP i ZDF, entre d’altres.


Cada dia durant el mercat, MEDIMED ofereix les xerrades d’INDUSTRIA, que tracten diferents temes d’interès per als professionals del sector, patrocinades per l’Oficina de MEDIA Europa Creativa a Catalunya.

MEDIMED dóna la benvinguda a tots els participants perquè s’uneixin a les xerrades d’indústria i donen una ullada al nostre catàleg per conèixer les produccions documentals més recents i més recents. Els observadors també es poden unir després d’acreditar-se.

FÒRUM DE PITCHING
Dins dels 25 projectes seleccionats per al Pitching Forum central, moderat per John Marshall. Destaquen l’emocionant projecte de l’explorador Mikael Strandberg Man And His Daughters, que ens porta al viatge íntim d’un pare i les seves dues filles.

Brendan Culleton presentarà Moscow Nights, que ens submergeix als anys 80, un punt únic de la història, quan els líders del món van prendre una decisió inesperada.

Audun Amundsen ofereix Click the Link Below, una exploració de la indústria dels entrenadors en línia, que promet una vida de luxe.

La guanyadora del premi Nurit Kedar presentarà Puzle, el seu nou documental que defineix la família com un trencaclosques on les peces no encaixen, on personatges únics creen una relació morbosa i complexa.

Amb A Sacred Lie, Maria Colomer i Ventura Durall exploraran el personatge d’André Malby, un individu que molts afirmaven posseir habilitats sobrenaturals.

Mentrestant, la directora Noufissa Charaï presentarà Women of Sin, el retrat d’una mare soltera valenta al Marroc, que lluita pels drets de les dones amb resiliència.

Aquests són els projectes presentats:

A SACRED LIE Nanouk Films Spain
BETWEEN THE TWO OF US MARSEILLE Special Touch Studios France
BILLION DOLLAR BABIES Cinétévé France
BORN TO FIGHT Tambo Film Denmark
CLICK THE LINK BELOW GonzoDocs Norway
CRUSADE AND CROSS Lukimedia Spain (Cat)
FEMMETASIA Playtime Films Belgium
FRIDAY AT THE WINDOW Associate Directors Belgium
MAN AND HIS DAUGHTERS Mikael Strandberg Sweden
MOSCOW NIGHTS Akajava Films Ireland
NEVER WASTE A GOOD CRISIS Domino Production Belgium
OMID-HOPE Guerilla Films Finland
OUR FEMININE WARS Century Films UK
PODIUM Temps Noir France / Israel
PUZZLE Kastina Productions Israel
REBELS DON’T KNOW AGE Kestu France / Belgium
MEDIMED DOC MARKET 2023 | Selection Announcement
September 19th 2023
REUNION Ronachan Films UK
TELL THE FUTURE THAT WE ARE COMING Ellis Films France
THE RETREAT Sábado Películas Spain (Cat)
TO SET A PRISONER FREE Vogelperspektiv Sweden
TRAPPED BY DEATH ROW SURVIVORS Nima Sarvestani Sweden
TRASH CEMETERY NAP Tunisia
WET THE GUNPOWDER Minimal Films Spain (Cat)
WOMEN OF SIN Babel Doc France
WOMEN. POWER. EUROPE Looks Films & TV Produktionen Germany

PROGRAMA ANTI PITCH
S’han seleccionat vuit projectes per a les Rough Cut Advisory Meetings d’enguany, moderades per Iikka Vehkalahti. Entre els títols destacats destaquen Flying Hands produït per Labografías (Espanya), que mostra el coratge d’una dona, que va aprendre a escoltar el silenci, i que ha canviat la vida de desenes de nens sords. A After the Evil produïda per Gloria Films (França), Gitta Sereny, una periodista i investigadora austríaca-britannica, sondeja incansablement el costat fosc de la naturalesa humana a la recerca dels orígens del mal. A Mora Is Here, produït per ZKPROD DOC (Marroc), coneixem la traumàtica història d’antics miners marroquins reclutats per Felix Mora, als setze anys, per treballar a les mines del Nord-Pas-de-Calais, a França.

TROBADA DE PITCH RÀPID
En una sèrie de reunions de 15 minuts, s’han seleccionat vint-i-tres projectes d’onze països diferents per trobar finançadors, distribuïdors, executius d’adquisicions i agents de vendes. Aborden diferents temes i punts de vista. Breathe Mom, l’última producció d’Alba Sotorra, segueix el poderós viatge d’una mare la filla de la qual pateix una malaltia respiratòria a la nostra atmosfera cada cop més contaminada. Fritz the Elephant, produït per 13 Prods, ofereix una visió de la història del maltractament animal. The Naked Island, produït per Drôle de Trame, presenta la comunitat eclèctica de l’última platja pública de Beirut.

GALERIA DE DOCUMENTS DIGITALS
La Videoteca està formada per més de 400 títols nous produïts el 2022-23 a 50 països de la regió euromediterrània. Tots són accessibles per a un grup seleccionat d’executius d’adquisicions internacionals i agents de vendes, inclosos Al Jazeera, Canal +, DMC, HRT, ORF, RAI, RTL, TVE, TVC i YLE entre d’altres.


AGRAÏMENTS
MEDIMED DOC MARKET és possible gràcies a DIPLOCAT, l’Institut Català de les Indústries Culturals ICEC, l’Institut Europeu de la Mediterrània IEMED, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Sitges.
Els socis de col·laboració de MEDIMED són Creative Europe Media Office a Catalunya, Catalan Films, Televisió de Catalunya, Doha Film Institute, Centre National du Cinéma et de l’Image de la Tunisie i les associacions de productors: DAE, DOCMA, PRODOCS, CIMA i Dones Visuals.