Diverses associacions del sector audiovisual han signat el document Pro BCN 2023 que posa sobre la taula dels candidats a l’alcaldia de Barcelona les necessitats i les urgències més importants que preocupen la societat civil de la capital. Reunides a la Llotja de Mar, seu històrica de la Cambra de Comerç, més de cent entitats han lliurat el document que recull el projecte Pro BCN 2023, impulsat per la Fundació Barcelona Promoció i coordinat per l’Institut Cerdà, Rethink Barcelona i Tech Barcelona, Barcelona Oberta, Turisme de Barcelona, l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya i el Casal dels Infants.

El projecte ha volgut interpel·lar caps de llista que per a les municipals, que han estat presents a l’acte, com Ernest Maragall (ERC), Xavier Trias (Junts), Daniel Sirera (PPC) i Jaume Collboni (PSC), a més de Jordi Martí, el número dos de Barcelona en Comú, en representació de l’alcaldessa Ada Colau, i Maria Eugènia Gay, número dos del PSC.

Entre les principals conclusions del text, que s’estén més de setanta pàgines, hi destaquen la necessitat d’una major col·laboració públicoprivada, “en un marc normatiu favorable a la consolidació d’una metròpoli competitiva i inclusiva”, capaç de consolidar el seu lideratge en molts àmbits, així com “una sostenibilitat basada en la necessitat de facilitar el progrés mitjançant un diàleg permanent entre tots els actors implicats” en el seu desenvolupament.

Entre les entitats de l’audiovisual que han signat el document destaca el Cluster Audiovisual. l’Acadèmia del Cinema, Gremi de Cinema, PAC i PROA