“Ja fa 10 anys des d’aquell dia que vam inaugurar amb The Kings of Summer als Cinemes Girona” ens diuen els amics d’Americana, un festival que ha anat sumant anys i experiència. “Ara toca celebrar” ens segueixen dient els nostres interlocutors .

“Americana es vesteix de gala amb una programació fidel als seus principis per demostrar, un any més, que l’indie no s’atura, que el cinema és una font d’idees i sentiments”

Sota l’atenta mirada del John Belushi, protagonista de la imatge d’aquesta edició, obra de la Gloria Bonet i la Fredi Rifi, el festival s’inaugurarà al Cinema Phenomena el 7 de març i continuarà a les tres sales dels Cinemes Girona i al Zumzeig del 8 al 12 de març. La inauguració com sempre serà amb invitació.

Les entrades costaran 7 euros, amb abonaments compartibles de 6 entrades per 35 euros, des de la web, sense cap comissió. Les sessions de curts tindran un cost de 4 euros.

El període d’acreditacions de premsa ja està actiu i es podran sol·licitar fins al 24 de febrer.

A més, aquest any, celebrem aquest desè aniversari amb l’espectacular presència de Todd Solondz,  una de les veus més personals i controvertides del recent cinema independent nord-americà, que  serà objecte d’una retrospectiva a la Filmoteca, que començarà el dia 28 de febrer amb la seva presentació de Wiener-Dog i s’estendrà fins al 15 de març. L’1 de febrer també presentarà Bienvenidos a la casa de muñecas. Atents, doncs, ja que majoritàriament, la retrospectiva serà abans de les dates del festival. A més, el 27 de febrer farem una classe magistral a la Blanquerna que costarà 12 euros.

La programació, com sempre es dividirà en les seccions TOPS, NEXT i DOCS. Us convidem a entrar a la seva web i assistir a les sessions que es preparen. Aquí està l’enllaç