Ja es coneixen els 12 títols seleccionats en la nova edició del D’A Film Lab Barcelona que se celebra en el marc del D’A – Festival de Cinema de Barcelona entre els dies 24 i 30 de març.

El comitè de selecció de les propostes presentades al Final Cut, format per Carlos Loureda de Cine Invisible, la productora Carla Sospedra i la programadora Hebe Tabachnik han triat els següents projectes: el debut en la direcció d’un llarg de Laura Ferrés amb La imatge permanent, coescrita amb Carlos Vermut i produïda per Fasten Films; Sobre todo la noche, de Víctor Iriarte amb guió del mateix director coescrit amb Isa Campo i Andrea Queralt, i que té també a Isa Campo i Isaki Lacuesta entre els productors i Lola Dueñas i Ana Torrent entre les seves protagonistes; Negu Hurbilak del Colectivo Negu, sorgit de l’ESCAC, en un producció de Cornelius Films (Canción a una dama en la sombra); Creatura, el segon llargmetratge dirigit per Elena Martín en una producció de Vilaüt Films, Lastor Media, Avalon i Elástica Films protagonitzada per la pròpia Elena Martín i Oriol Pla i amb Clara Roquet com a coguionista; Un arbre és un arbre és el nou treball de Carlos Marqués-Marcet conjuntament amb el fotògraf Aleix Plademunt en un documental assagístic. I finalment, La marsellesa de los borrachos de Pablo Gil, un documental de creació produït per Boogaloo Films.

El comitè de la línia de Desenvolupament – Producció Catalana Emergent, format per Rafa Alberola (ECAM) i Xènia Puiggrós (Segarra Films/PAC), ha triat les següents sis pel·lícules per participar en el D’A Film Lab Barcelona: La maldita trinitat d’Erik Rodriguez Fernandez, director del curt Larrua jo (premi del públic en el D’A 2021); Maya de la directora Sonia Martí Gallego amb producció de The New Flesh, la productora impulsada per La Casa del Cine; Les Culpables de Marta Durán amb Boogaloo Films, un projecte sorgit d’Acció Viver 2022 de Dones Visuals; Útil del debutant en la direcció Eloi Sànchez PalauMala gent, segon llargmetratge de Sara Gutiérrez Galve (Yo la busco); i finalment Younger Days de Gerard Vidal, codirector de Les dues nits d’ahir, Bisnaga de Plata al Festival de Màlaga 2020. Aquesta línia del D’A Film Lab es porta a terme amb la col·laboració de Productors Audiovisuals de Catalunya – PAC i la participació de l’ECAM (Escuela de Cinematografía y del Audiovisual de la Comunidad de Madrid).

Tots els projectes seleccionats en les dues línies del laboratori rebran un acompanyament intensiu en el marc del D’A – Festival de Cinema de Barcelona dels dies 24 al 30 de març ,amb la seu de l’SGAE a Catalunya i el CCCB com a espais oficials del laboratori, amb experts, assessors i programadors internacionals. Es duran a terme pitchings de les pel·lícules, sessions one2one, tallers sobre sostenibilitat, internacionalització de projectes, finançament, vendes i mercats i casos d’estudi. L’objectiu es aprofundir en les potencialitats de cada pel·lícula, donar suport en la recerca d’audiències tant a nivell nacional com internacional i orientar els cineastes independents a l’hora de navegar en la creixent i complexa xarxa de mercats i fòrums de creació.