Com ja havia avançat aquest portal, els propers 23 i 24 d’aquest mes de novembre, se celebrarà a la capital catalana la primera edició de l’European Animation Conventions, Animar, que aplegarà productors i experts en animació d’una vintena d’estats europeus, i que ha estat possible gràcies a la tasca duta a terme per l’equip de ProAnimats.

Per primera vegada, el conjunt de la indústria de l’animació europea, des de les associacions de productores fins als representants polítics, les televisions públiques i els fons de finançament estatals i d’altres administracions, es reuniran per debatre sobre l’estat actual del sector i traçar l’estratègia a seguir. La indústria europea de l’animació té talent i produeix excel·lents continguts, tant per a cinema com per a la televisió, però sovint es veuen eclipsades per l’oferta provinent dels EUA i Àsia.

Aquesta primera convenció internacional té el seu origen en tota la profitosa experiència del projecte europeu ALICE, que durant els seus tres anys de funcionament, ha servit per posar les bases d’aquesta trobada. Com ha afirmat Jordi B. Oliva, president de PROA, “Animar és un símptoma que la indústria de l’animació europea està més unida i compromesa que mai”.

Sobre la importància de la producció europea d’animació, cal recordar que segons el darrer informe de l’Observatori Europeu de l’Audiovisual, Europa va produir durant el període 2015-2019 una mitjana de 55 llargmetratges cinematogràfics d’animació a l’any i unes 830 hores de contingut per a les televisions i plataformes. Més d’un 35% d’aquest contingut van ser coproduccions entre diferents països europeus.