El curt nord-americà Skin guanya el Premi a la millor pel·lícula de la 45a edició del FILMETS Badalona Film Festival

El curtmetratge guanyador és una història de violència entre un grup de neonazis i un altre d’afroamericans que demostra que la violència no és controlable per part de cap col·lectiu

La gala de cloenda, la Nit de les Venus, ha estat un espectacle musical que ha convertit el Teatre Zorrilla en un cabaret on el cinema ha estat el protagonista

Skin, una producció nord-americana de 20 minuts, ha guanyat el Premi a la millor pel·lícula de la 45a edició de FILMETS Badalona Film Festival. Es tracta d’un curt basat en una història real escrit i dirigit per Guy Nattiv i que ja ha guanyat l’Oscar al millor curtmetratge aquest any.

Skin explica una història de violència en què s’enfronten dos col·lectius: un de supremacistes blancs i un d’afroamericans, tot i que la violència la inicien els neonazis. El missatge que es desprèn de la pel·lícula és que un cop la violència es desferma, aleshores ja no és controlable per part de ningú.

La 45a edició de FILMETS Badalona Film Festival s’ha desenvolupat del 18 al 27 d’octubre a Badalona, Barcelona i Sant Boi de Llobregat, ciutat que s’ha incorporat enguany a les seus ja històriques del festival.

Els guardons de FILMETS s’han lliurat aquesta nit de dissabte durant la Nit de les Venus, la gala de cloenda que s’ha desenvolupat al Teatre Zorrilla de Badalona i que ha estat retransmesa per Televisió de Badalona i la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya. La Nit de les Venus ha estat presentada per la periodista badalonina Lídia Heredia i la música hi ha tingut un paper primordial de la mà de la cantant Mone i la Filmets Band.

Altres curts premiats

73 cows, Premi especial del jurat

El premi especial del jurat ha estat per al curtmetratge 73 cows, una producció del Regne Unit dirigida per Alex Lockwood. Es tracta d’un documental que explica com Jay Wilde, un criador boví, té remordiments cada cop que porta les seves vaques a l’escorxador.

Nursery Rhymes, Premi a la millor direcció

La producció australiana Nursery Rhymes, de 5 minuts i dirigida per Tom Noakes, ha guanyat el premi a la millor direcció. El film dona una resposta a la pregunta següent: per què hi ha un heavy cantant una cançó infantil a un costat d’una carretera rural?

Rana Alamuddin, millor interpretació femenina pel curt Bomboné

L’actriu Rana Alamuddin ha rebut el premi a la millor interpretació femenina pel paper que desenvolupa al curt Bomboné. En aquesta pel·lícula, una parella palestina recorre a una inusual manera de concepció, ja que el marit està detingut a una presó israeliana on les visites estan restringides.

Philip Baker Hall, millor interpretació masculina pel curt Dear Chickens

L’actor Philip Baker Hall ha rebut el premi a la millor interpretació masculina pel seu paper al curt Dear Chickens. En aquest film, un vell tossut i una irritable adolescent es veuen obligats a compartir habitació d’hospital, i allà sorgeix una inesperada amistat.

Suc de síndria, millor producció catalana

La pel·lícula Suc de síndria, un dels grans èxits de la temporada al cinema català i espanyol, ha guanyat la Venus a la millor producció catalana. Dirigida per Irene Moray i interpretada per Elena Martín i Max Grosse, explica com la Bàrbara i en Pol se’n van uns dies de vacances. Allà, la Bàrbara acabarà superant el trauma sexual que la persegueix des de fa anys.

251 curts en competició

En aquesta edició de FILMETS s’han projectat 251 curtmetratges en un total de 26 sessions competitives internacionals. En el marc del dia dedicat al país convidat, que enguany ha estat el Regne Unit, també hi ha hagut projeccions de curts d’Alfred Hitchcock, Ridley Scott i Sally Potter, a més de la presentació de curtmetratges presentats als premis Bafta. També s’han presentat dos curtmetratges de François Truffaut.

PALMARÈS 2019

VEREDICTE DEL JURAT de la 45a edició del FILMETS Badalona Film Festival

• Venus de Badalona i 2.500 euros a la millor pel·lícula

SKIN (Guy Nattiv), Estats Units d’Amèrica

• Venus de Badalona i 1.250 euros – Premi especial del jurat

73 COWS (Alex Lockwood), Regne Unit

• Venus de Badalona i 750 euros – Millor animació

HYBRIDS (Florian Brauch, Matthieu Pujol, Kim Taihades, Yohan Thireau, Roman Thirion), França

• Venus de Badalona i 750 euros – Millor documental

THE HUMAN FACE (Aline Pimentel), Estats Units d’Amèrica

• Venus de Badalona i 750 euros a la millor producció de la Unió Europea

NEFTA FOOTBALL CLUB (Yves Piat), França

• Venus de Badalona i 750 euros a la millor producció catalana

SUC DE SÍNDRIA (Irene Moray), Catalunya

• Venus de Badalona i 750 euros a la millor producció espanyola

MADRE (Rodrigo Sorogoyen), Espanya

• Venus de Badalona a la millor direcció

NURSERY RHYMES (Tom Noakes), Austràlia

• Venus de Badalona i 1.000 euros a la millor producció de Badalona

LA SILLA ELÉCTRICA (Joan Martín Giménez), Catalunya

• Venus de Badalona a la millor música original

PALOMITAS (Sergi Vizcaíno), Espanya

• Venus de Badalona a la millor interpretació masculina

PHILIP BAKER HALL de DEAR CHICKENS, Suïssa, Mèxic, Estats Units d’Amèrica

• Venus de Badalona a la millor interpretació femenina

RANA ALAMUDDIN de BOMBONÉ, Líban – Palestina

• Venus de Badalona i 1000 euros – Premi del públic

NANA de Roger Villaroya, Catalunya

• Mencions especials del jurat:

LE JOUR EXTRAORDINAIRE (Joanna Lurie), França

WALE (Barnaby Blackburn), Regne Unit

ELY SOLAN – LEON HUGHES (exaequo), actors infantils de DETAINMENT (Vincent Lambe), Regne Unit

LA NORIA (Carlos Baena), Espanya

VACA (Marta Bayarri), Catalunya

Us adjuntem imatges del curt guanyador Skin en el següent enllaç:

https://we.tl/t-WwihF1HESy

Badalona, 26 d’octubre de 2018