El Festival U22 de curtmetratges realitzats per menors de 22 anys es durà a terme a la Fundació Miró. En es converteix a l’escenari de l’U22, el festival de joves curtmetratges de Barcelona. L‘objectiu de l’u22 és captar la mirada jove del món que ens envolta, potenciar els nous talents i crear un punt físic d’unió i comunitat entre creadors, espectadors i membres del sector cultural.

En aquesta edició es comptarà per primera vegada amb curtmetratges internacionals. Entre els més de 300 curtmetratges rebuts, un comitè format per joves de diferents disciplines ha escollit els 22 films de la Selecció Oficial que s’exhibiran a l’Auditori de la Fundació Joan Miró entre el 14 i el 18 de setembre. El públic podrà votar els millors curtmetratges, que es projectaran en una sessió final de cinema a l’aire lliure al Pati Nord. A més, un jurat format per professionals votarà el millor curtmetratge jove de l’any en un lliurament de premis.

A banda de les projeccions, el festival també ha organitzat activitats diverses. Des de concerts de grups emergents del panorama jove català (Iglú, Roserona, Kuu, Maria Hein i Renaldo i Clara), fins a taules rodones, masterclass de professionals del cinema (com a classes d’interpretació a càrrec de Candela Antón o Iñaki Mur), retrospectives de directors de cinema (Carlos Marqués Marcet, Belén Funes) i una festa de cloenda, amb l’objectiu de convertir-se en un espai de trobada per a joves interessats a la cultura. Consulta’n la programació completa.

TOTA LA INFORMACIÓ EN AQUEST ENLLAÇ