Asian Film Festival Barcelona/AFFBCN ha donat a conèixer els films inaugural i de cloenda d’aquesta 11a edició, que se celebrarà del 25 d’octubre al 5 de novembre dedicant una retrospectiva al reconegut director xinès Wang Chao, que serà a Barcelona coincidint amb la projecció de les 7 pel·lícules més rellevants de la seva trajectòria cinematogràfica.

Per la seva banda Yangzi’s Confusion (2023), l’òpera prima de la cineasta xinesa Li Jue, serà el film encarregat d’inaugurar el festival a la sala Phenomena i comptarem amb la presència de la directora, mentre que la pel·lícula The Royal Hotel (2023) de l’australiana Kitty Green clourà aquesta 11a edició.

Fidel als seus orígens, el festival ofereix una programació que inclou més d’un centenar de pel·lícules procedents de 25 països de la regió d’Àsia i el Pacífic. Dedicant una atenció especial a la cinematografia xinesa, coincidint amb el 50è aniversari de l’establiment de relacions diplomàtiques entre la Xina i Espanya. Aquest any el festival també aposta per donar visibilitat als treballs de joves realitzadors, com és el cas de la pel·lícula inaugural, o amb la convocatòria oberta a autors novells o desconeguts.

Les seus de la programació presencial del festival són Cinemes Girona, CaixaFòrum, Phenomena, Filmoteca de Catalunya i Zumzeig, i en línia a la Plataforma FILMIN i Betevé

TOTA LA INFORMACIÓ EN AQUEST ENLLAÇ