La setmana passada va començar el rodatge a Nova York de ‘Third Week’, la nova pel·lícula del director català Jordi Torrent. Es tracta d’una coproducció entre Espanya i Estats Units, a través de les productores Toned Media (Spain), Duende Pictures (USA) i RFSWolf Entertainment (USA). 

‘Third Week’ narra la història d’Alvin (Aaron Poon), un jove afroamericà que intenta refer la seva vida en un humil barri de Nova York, després de sortir de la presó. Alvin, que conviu amb la seva àvia en un pis petit, vol sortir endavant evitant les males companyies d’abans. Per altra banda, Alvin no manté una bona relació amb la seva mare. 

L’equip espanyol es completa amb els actors Edu Díaz i Ignacio García Bustelo, i amb Oriol Bonals, com a cap de so, i Eduard Altaba, encarregat de la banda sonora. Díaz interpreta el paper de Rickie, company de feina d’Alvin, i García Bustelo té el personatge d’un galerista d’art. 

El film es roda íntegrament amb una càmera RED DIGITAL CINEMA DSMC2 BRAIN, amb sensor monocrom, que captura les imatges en blanc i negre, aconseguint una estètica i una llum extraordinàries. James Callanan signa la fotografia. 

Jordi Torrent explica que ‘Third Week’ (Tercera Setmana) és “un drama social íntim sobre la dificultat de trobar segones oportunitats en les nostres vides. Alvin vol reconstruir la seva vida en un ambient familiar que acaba sent poc favorable per allunyar-se del món que el va portar a la garjola”. El cineasta afegeix que ‘Third Week’ es filma “a Staten Island, un barri estèticament marginat i força oblidat de les narratives novaiorqueses que veiem a les pantalles”. Torrent ha dirigit, entre altres treballs, les pel·lícules de ficció ‘L’est de la brúixola’ (2005) i ‘La redempció dels peixos’ (2013), i el documental ‘Héroes invisibles. Afroamericanos en la guerra de España’ (2015).   

Adjunto imatge de Jordi Torrent, Aaron Poon i Edu Díaz al rodatge de ‘Third Week’.