Un any més, DocsBarcelona inicia una crida a tots els professionals amb projectes documentals per participar en la convocatòria de la seva propera edició, que tindrà lloc del 17 al 29 de maig de 2022. El festival compta amb una secció oficial competitiva dividida en dues subseccions, Panorama i Latitud, així com amb diverses seccions fora de competició. 

Els llargs que competeixin en la secció Panorama, dedicada al cinema documental internacional més recent, competiran pel Premi DocsBarcelona a la millor pel·lícula, amb una dotació de 5.000€, i pel Premi Nou Talent, que reconeix els directors i directores novells. Alguns dels títols catalans seleccionats a Panorama en la passada edició del festival són Balandrau, infern glaçat, de Guille Cascante i El retorn, la vida després de l’ISIS, de l’acadèmica Alba Sotorra, ambós films candidats a Millor pel·lícula documental als XIV Premis Gaudí.

La secció Latitud recollirà els films documentals més destacats en l’àmbit nacional i llatinoamericà, que podran competir pel Premi Latitud DocsBarcelona, patrocinat per Antaviana Films i dotat amb 3.000€ en treballs de postproducció, i pel Premi del Públic DocsBarcelona, dotat amb 1.500€, al qual també opten els títols seleccionats a Panorama.

També podran optar al Premi Amnistia Internacional Catalunya aquelles pel·lícules de qualsevol secció a competició amb una temàtica centrada en la defensa de drets proclamats en la Declaració Universal dels Drets Humans.

S’hi poden presentar documentals de més de 40 minuts, produïts a partir del gener de 2020, que no s’hagin estrenat comercialment ni hagin estat emesos en una televisió o plataforma a Espanya i que no hagin participat en festivals cinematogràfics a la ciutat de Barcelona.

La convocatòria estarà oberta fins l’1 de desembre de 2021 a les 23:59 h, i el llistat dels projectes seleccionats s’anunciarà el 4 d’abril de 2022. 

ENLLAÇ