A la gran nit dels Oscars, i organitzat per EGEDA es va celebrar l’impacte de la indústria iberoamericana a la Gala d’enguany amb una trobada al emblemàtic restaurant Teleferic Barcelona, de Los Angeles.

En l’acte es va rendir tribut a les produccions nominades El Conde (Pablo Larraín, Xile ), La Memòria Infinita (Maite Alberdi, Xile), La societat de la neu (J.A. Bayona, Espanya) i Robot Dreams (Pablo Berger, Espanya).

En la foto: Ignasi Camós Director General de l’ICAA – Camila Caro secretària executiva del Consell de l’Art i la Indústria Audiovisual – Rafael Sánchez Director Relacions Institucionals i director de Comunicació EGEDA – Rebeca Esnaola, consellera de Cultura i Esport -Natalia Garriga, Consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya – Maria Elena Wood, presidenta de l’Acadèmia de Cinema xilena – Ian Frederick Director Comercial de l’Ambaixada de Xile a USA – Edgard García Casellas, Director general de l’Institut Català d’Empreses Culturals

Al llarg de la nit, més de 800 professionals de la indústria, tant de Los Angeles, com de Xile i Espanya, van assistir a la cita amb l’objectiu de celebrar junts la cerimònia de lliurament de Los Oscar a la seva edició 2024, i reconèixer a aquestes quatre grans produccions iberoamericanes, exemple d’una indústria audiovisual forta i amb gran capacitat de creixement. La presència d’Iberoamèrica a la gala també va quedar reforçada per l’assistència a la trobada de , entre d’altres, dels actors Bego Vargas, Álvaro Morte, Crist Fernández, Martín Rodríguez, Paz Padilla, Andres Koi, Fernando Carasa i Zion Moreno, que van desfilar per la catifa vermella.

L’equip de nominats de les cintes va tenir l’ocasió d’unir-se a brindar per l’èxit en la celebració d’EGEDA, la congregació més gran de l’audiovisual en castellà amb motiu dels premis de l’Acadèmia Americana, en què també van participar empreses com Apple Tv, Lionsgate, Tik Tok, Sony Pictures, Amazon, Outsiders Pictures, HBO o Netflix, entre moltes altres, convertint aquest esdeveniment organitzat per EGEDA US, en un referent a la ciutat de Los Angeles durant la celebració dels Óscar.

L’èxit d’aquest esdeveniment reflecteix una vegada més, el compromís d’EGEDA per promoure, unir i donar suport a la indústria audiovisual iberoamericana, tant amb la celebració de la propera XI edició dels Premis Platino Xcaret, a Riviera Maya, com difonent als Estats Units, les produccions iberoamericanes destinades a un públic cada cop més significatiu internacionalment.

Aquesta celebració va comptar igualment amb la col·laboració especial del Govern d’Espanya i el de Xile, a través del Ministeri de Cultura d’Espanya i el Ministeri de les Cultures, les Arts i el Patrimoni de Xile, i amb la participació d’Ignasi Camós, director general de l’Institut de les Cinematografia i les Arts Audiovisuals d’Espanya (ICAA), i de Camila Caro, secretària executiva del Consell de l’Art i la Indústria Audiovisual de Xile, així com amb el suport del restaurant TELÈFERIC Barcelona, Netflix, diferents institucions espanyoles i xilenes com: Generalitat de Catalunya, Govern de Navarra, i destacades marques com: Estrella Damm, Casalu, Sanzo, Família Torres i Mezcal Unión.

L’objectiu de l’esdeveniment ha estat acompanyar els nominats i els seus equips als Oscars, i poder mostrar la fortalesa del sector audiovisual espanyol i xilè. En el marc d’aquest esdeveniment, s’han fet importants trobades amb la indústria audiovisual nord-americana per poder explorar, de manera més efectiva, el potencial del mercat audiovisual nord-americà i les possibilitats que poden brindar a les produccions espanyoles i xilenes, i entre Espanya i Xile , amb l’objectiu d’estrènyer llaços bilaterals en el marc de l’acord de coproducció vigent.