EDICA, l’empresa de Nicola Pedrazzoli, llança ara Verdi Classics, un nou canal de cinema sense publicitat que també emetrà algunes pel·lícules en català La cadena -que substitueix al TDT a Bom TV- té cobertura a la totalitat de Catalunya i oferirà més de 50 pel·lícules a la setmana, en obert.

A partir d’aquesta setmana, VERDI CLASSICS oferirà les millors pel·lícules de tots els temps, sense pauses publicitàries. La nova marca televisiva especialitzada ocuparà el lloc de Bom Cine, que desapareix del panorama audiovisual català després de l’acord d’EDICA, propietària de 8TV i del múltiplex privat de Catalunya que també inclou els canals BarçaTV i Fibracat, amb Cinemes Verdi.

Segons s’ha avençat la idea de Verdi Classics es oferir cinema nacional i internacional de tots els temps. amb pel·lícules clàssiques i actuals, documentals i ficció amb autors reconeguts i diversos que poden arnar des de com Akira Kurosawa, Paul Verhoeven, Jacques Tati, Ingmar Bergman, James Ivory, Agnès Varda, David Cronenberg o Richard Linklater, fins al cinema comercial més popular.

Totes les pel·lícules s’emetran en dual i algunes es podran veure en versió doblada al català, com en el cas de la primera pel·lícula que va inaugurar les emissions, la comèdia romàntica “Els seductors” (“Els seductors”) amb Romain Duris i Vanessa Paradis.

PROGRAMACIÓ SETMANAL

La franja del prime time de la cadena estarà dedicada a una temàtica diferent cada dia de la setmana: ·

Els dilluns: Joies del cinema europeu, en la línea de la guanyadora de l’Oscar “Cinema Paradiso”.

Els dimarts: Comèdia feel good, com “El sopar dels idiotes”.

Els dimecres: Cinema d’època, entre les que tindrem la guanyadora de 3 Oscar “Retorn a Howards End” o la guanyadora de l’Oscar “Gosford Park”.

Els dijous: Autors imprescindibles, com “Els botxins també moren” de Fritz Lang o la guanyadora de dos Oscars “Moulin Rouge” de John Huston.

Els divendres: Cinema familiar, amb pel·lícules com “L’extraordinari viatge de T.S. Spivet” o les pel·lícules de Louis de Funès.

Els dissabtes: pel·lícules amb temàtica relacionada amb l’actualitat o efemèrides, com “El fotògraf del pànic”, que al novembre compleix 60 anys de la seva estrena als EUA.

…I els diumenges: Viatges, acció i aventures, amb pel·lícules com “No ho diguis a ningú” o “Mea culpa”.

En la compareixença del conseller delegat d’EDICA, Nicola Pedrazzoli, als mitjans s’ha mostrat molt satisfet de la iniciativa ja que “en poc més de dos mesos, des de l’inici de la nova gestió del múltiplex privat de Catalunya i de la posada en marxa de la nova programació de 8tv, s’ha aconseguit la fita de tancar l’acord amb cines Verdi que ens permet oferir als espectadors del múltiplex una oferta completa de cinema, que respon a 2 objectius principals: programar grans pel·lícules amb l’opció de veure-les en versió original i comptar cada dia amb el film de les 22 hores sense interrupcions. Amb aquestes dues característiques esperem consolidar un públic fidel a la programació i fidel a la marca de referència Verdi Classics”.