Dijous 25 de novembre va projectar-se en estrena mundial el documental D’OMBRES (DE SOMBRAS) al 59è Festival Internacional de Cine de Xixón (FICX), dirigit i fotografiat per Joan Tisminetzky, un retrat del director de fotografia Tomàs Pladevall. En aquest Festival D’Ombres ha aconseguit el Premi Dluxe al millor director. Veure enllaç a palmarès

Posteriorment aquest documental de Colibrí Studio, de 57 minuts de durada, es presentarà a Roda de Ter i a la Filmoteca de Catalunya.

D’OMBRES és l’opera prima de Joan Tisminetzky que segueix la pista de Tomas Pladevall, el nostre prolífic i respectat director de fotografia amb obres emblemàtiques com “Tren d’Ombres” de José Luis Guerin, que completarà el passis a Xixón, on també estarà en Tomas.

D’aquesta trobada es disposa del podcast amb la conversa del periodista i crític de cinema Roger Koza amb els tres autors en aquest enllaç

D’OMBRES ha estat coproduït per Televisió de Catalunya i hi han col·laborat Ovide, Antaviana, Servicevisión, Films59, ESCAC i l’Arxiu de la Filmoteca catalana, amb la presència davant la càmera d’alguns amics i col·laboradors de Tomàs Pladevall, com Teresa Burgos, Paco Marín i Jordi Bransuela, que havien estat ajudants de càmera en els seus equips de càmera.

Des de la comunitat AREAVISUAL, transmetem felicitacions a Tomas Pladevall, desitgem un recorregut exitòs i esperem amb ansietat la cita de la Filmoteca per a poder visionar aquest treball…