Aquesta setmana Nadia Calviño, vicepresidenta del Govern, ha presentat a Barcelona el programa Kit Digital per invertir més de 3.000 milions d’euros en la digitalització de les pimes i els autònoms. Es tracta d’un programa que proporcionarà a les empreses un bo de digitalització per comprar solucions digitals ja disponibles al mercat en àmbits com l’elaboració i gestió de pàgines web, presència a internet, comerç electrònic, gestió de clients, ciberseguretat, gestió de proveïdors i oficina digital.


Fins al 2023 es llançaran diverses convocatòries d’ajuts, segmentats per mida d’empresa, per accedir a bons de digitalització. La primera, amb una inversió de 500 milions d’euros, anirà adreçada a pimes d’entre 10 i 49 treballadors. En els propers dies es llançarà una invitació als agents digitalitzadors per poder disposar de les ofertes de solucions de digitalització per a les empreses
Les empreses interessades poden accedir a tota la informació i rebre assessorament a la web www.acelerapyme.es, al telèfon 900 909 001, o presencialment a les Oficines AceleraPyme.


El programa Kit Digital s’emmarca dins del Pla de Recuperació, el Pla de Digitalització de Pimes 2021-2025 i l’Agenda Espanya Digital 2025, i té com a objectiu millorar el nivell de digitalització del teixit productiu per tal d’augmentar l’escala de les empreses i la seva productivitat, impulsar la internacionalització i la creació de llocs de treball de qualitat

Aquest programa presentat per Nadia Calviño, està dotat amb un pressupost de 3.067 milions d’euros, finançat per la Unió Europea a través dels fons Next Generation EU i té l’objectiu de digitalitzar pimes i autònoms a tot el territori nacional.
El Kit Digital neix per donar suport a la transformació digital de petites empreses, microempreses i autònoms i acompanyar-los en l’adopció de solucions digitals que augmentin el nivell de maduresa digital. Un programa emmarcat al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, l’agenda Espanya Digital 2025 i del Pla de Digitalització de Pimes.