La col·laboració vol incentivar els ‘pitchings’ que es faran al Mercat Audiovisual de Catalunya

La presidenta interina de RTVE, Elena Sánchez, i el conseller delegat de la XALMarc Melillas, han signat aquest matí un acord que té com a objectiu col·laborar conjuntament en la convocatòria per a la selecció dels projectes documentals televisius que es donaran a conèixer al ‘pitching’ que se celebrarà al Mercat Audiovisual de Catalunya del 5 de juny a Granollers.

El document signat preveu que els projectes seleccionats seran coproduïts per RTVE i la XAL. La convocatòria és oberta a productores i operadors audiovisuals catalans i es valorarà la qualitat artística i la solidesa del format, el guió, la temàtica escollida, etc. Hi haurà dues categories: ‘Documental obert’ i ‘Històries de proximitat’. Els projectes han de ser inèdits.

Apostant pel sector audiovisual català

El conseller delegat de la Xarxa Audiovisual LocalMarc Melillas, s’ha mostrat molt content amb aquesta col·laboració, ha destacat la importància d’aquest conveni per a la XAL, i ha dit que “sumar multiplica”. Ha afegit que “les lògiques i la realitat de la comunicació pública és un deure per sumar. I en aquest sentit, ja tenim altres col·laboracions prèvies amb RTVE que hem coproduït recentment, i que ens ajuden arribar a molts més públics”.

A més, ha afirmat que aquest conveni “és un bon missatge per al sector audiovisual, i el fet que ens coordinem i fem polítiques en la producció a Catalunya, amb aquesta cita del 5 de juny, volem reforçar el punt de trobada al sector audiovisual i encarar moltes més sinergies”.

La presidenta interina de RTVEElena Sánchez, ha afirmat que aquesta aliança contribuirà a potenciar i difondre la cultura, la història i els continguts en català. “Ens donarà possibilitats per ser més grans si estem junts que si estem dividits”, ha afegit.

L’acord s’inclou en l’establiment d’un marc de col·laboració per a la producció conjunta de continguts audiovisuals, l’intercanvi de programes i altres línies de treball com el desenvolupament de continguts amb formats multiplataforma i interactius, així com altres projectes audiovisuals tecnològicament innovadors.

Aquest acord amplia la col·laboració entre ambdues institucions, ja que els projectes seleccionats a les sessions de pitchings seran coproduïts per la XAL i RTVE, sense restriccions temàtiques. Les productores interessades poden posar-se en contacte a través dels correus electrònics cridadocumentals@laxarxa.cat i direccioncatalunya@rtve.es.