El primer avançament de la programació de la 69a edició del Festival de San Sebastián, que tindrà lloc del 17 al 25 de setembre, inclou dues produccions catalanes. Per una banda, fora de concurs, la pel·lícula Las leyes de la frontera dirigida per Daniel Monzón i produïda per Ikiru Films amb Atresmedia Cine, La Terraza Films i Las Leyes de la Frontera A.I.E, ha estat la pel·lícula escollida per clausurar el festival. Las leyes de la frontera és l’adaptació a la gran pantalla de la novel·la homònima de Javier Cercas, un drama que ens fa viatjar a la Girona dels anys 70’ per conèixer un estudiant de 17 anys, introvertit i inadaptat, que es veu immers en un triangle amorós amb dos joves delinqüents que li faran canviar la seva vida per sempre.

Per altra banda, el certamen també acollirà l’última comèdia de Fernando León de Aranoa, El buen patrón, amb un repartiment format per Javier Bardem, Manolo Solo, Sonia Almarcha, Almudena Cid, Oscar de la Fuente, Rafa Castejón, Fernando Albizu i Tarik Rmili. La pel·lícula és una coproducció de The Mediapro Studio amb Reposado Producciones Cinematográficas (França) i ofereix, amb pinzellades de tragicomèdia, una mirada salvatge sobre les relacions personals i laborals.