L’AFFBCN és la nova cita amb el cinema asiàtic més recent, fins el 11 de novembre. Presenta més d’un centenar de llargmetratges, de més de vint països – des de Àsia Central amb les ex repúbliques soviètiques fins el Sud-Est Asiàtic, Austràlia i Nova Zelanda-. El Asian Film Festival Barcelona | AFFBCN, celebrarà la seva sisena edició del 31 d’octubre a l’11 de novembre de 2018, projectant la seva programació principalment, com és habitual, en les sedes de Cinemes Girona, CaixaForum, Filmoteca de Catalunya i Museo de la Emigración.

La programació del AFFBCN d’aquest any es distribueix en les següents seccions : Oficial, Oficial Panorama, Discoveries, Netpac i Especial, cada una aproximadament amb uns vint títols, tots a concurs. La secció Retrospectiva es dedicarà al cineasta japonès Hirokazu Kore – eda, guanyador de la Palma d’Or de Cannes 2018 amb “Shoplifters”, que es projectarà en els Cinemes Girona i en la Filmoteca de Catalunya. Aquesta pel·lícula inaugurarà l’ Asian Film Festival Barcelona el pròxim 7 de novembre en els Cinemes Girona. Finalment, en la present edició s’incorporen una selecció dels premis concedits en el 2017 per l’ Asian Film Academy, amb seu a Hong Kong al cinema asiàtic. Amb set dels títols premiats més representatius es obre una nova finestra al cine asiàtic, mitjançant el qual podem veure altres horitzons i escenaris als que d’una altra manera no tindríem accés

Entre les novetats, cal també afegir la presència de Macau, fins ara inèdita en aquest festival, amb quatre llargmetratges, i seguim comptant amb les importants aportacions de cinematografies procedents de Xina, Corea, Índia, Iran i Japó. Sense oblidar la participació del països que conformen Àsia Central, a la que se sumen el cinema de països com Afganistan, Pakistan, Bangladesh, Bhutan i Cambodja, d’una banda; ni la importància que té en aquest festival el cinema d’Austràlia i Nova Zelanda. En tots els casos, es tracta d’un cinema que un any més oferirà un retrat contemporani de la societat asiàtica, tant rural com urbana, per a tots els públics, sent el drama el gènere més representat.

L’Asian Film Festival Barcelona 2018 compta amb el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals (IEC), de la Generalitat de Catalunya, de l’ Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) de l’Ajuntament de Bracelona, del Hong Kong Economic and Trade Office de Brussel·les, del Cathay Pacific i de We are Water Foundation, Fundación Japón i Centro Cultural Coreano, entre altres.

Casa Àsia continua un any més amb el seu compromís, per que Barcelona compti amb un festival que reculli la millor filmografia procedent del continent asiàtic, i faciliti l’accés al públic a les produccions d’aquestes geografies locals en un món global saturat d’imatges, així com la trobada entre professionals del sector i de la industria del cinema.

L’aposta del AFFBCN per el cinema asiàtic es manté, com s’ha demostrat en anys anteriors, i com es pretén que sigui en les futures edicions. Casa Àsia ha anat consolidant la presència del cinema asiàtic a la nostra ciutat, no només amb la celebració d’aquest festival, sinó amb la programació que du a terme al llarg de l’any setmanalment a Barcelona, als Cinemes Girona, i a Madrid, amb la Filmoteca Espanyola, CaixaForum i el Círculo de Bellas Artes.