Ja es prepara la tretzena edició de FIC-CAT, que tindrà lloc del 5 al 13 de juny a Roda de Berà. El seu màxim responsable Antonio Barrero ha desvelat algunes de les novetats d’enguany, com l’homenatge que el FIC-CAT li retrà a la seva Presidenta d’Honor, la
desapareguda Montserrat Carulla, en un acte que tindrà lloc el mateix dia de la inauguració, el dissabte 5 de juny a les 8 del vespre al Pavelló Poliesportiu Municipal. Montserrat Carulla, actriu de cinema, teatre i televisió, fou membre del Jurat de la Selecció Oficial del FIC-CAT des de la primera i edició i, des de la quarta, quan se li va fer un reconeixement públic, se la va nomenar Presidenta d’Honor.
L’homenatge comptarà amb la participació de familiars seus, així com amb un gran nombre de companys i companyes de Jurat i de
professió.

92 PRODUCCIONS EN DIFERENTS CATEGORIES
Barrero també ha explicat que enguany hi ha un total de 92 produccions repartides entre les diferents categories, entre les quals hi haurà ‘Tocats pel foc’, de Santi Lapeira, que com ens explica el Santi ‘és l’adaptació de la novel·la de Manuel de Pedrolo i era una
pel·lícula que tenia moltes ganes de fer’. Aquesta edició del FIC-CAT tindrà un format híbrid entre projeccions presencials i on line. Les presencials tindran lloc al mateix Pavelló poliesportiu, on cada dia a les 8 del vespre es podrà veure un llargmetratge. La resta de produccions seleccionades es podran visualitzar mitjançant TV3 a la carta, gràcies al conveni entre la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i el FIC-CAT. El director del festival, Antonio Barrero, ha destacat que amb aquesta plataforma online el festival podrà obrir-se a un públic nou i ha assegurat que ‘les projeccions online han vingut per quedar-se’, no només al FIC-CAT sinó també a la resta de festivals. En el cas dels treballs de la categoria JOVE 48 HORES, el visionat serà a través de la plataforma YouTube.
Altra de les novetats que ha desvelat el director del Festival és que Els Capdevila, companyia de cabaret formada per la Mega Pubilla,
Caroline Capdevila, Eudald Capdevila i Felisa Vidal, seran els encarregats de conduir la gala de cloenda, que tindrà lloc el dissabte
13 de juny a les 7 de la tarda al Pavelló.


Totes les projeccions seran gratuïtes, seguint la filosofia del Festival, i
només caldrà invitació per accedir a la inauguració i a la gala de
cloenda.
Accès al FIC-CAT des d’aquest enllaç