La 23è edició de Mecal Pro ja està aquí: durant un mes, fins el 22 d’abril, es podrà disfrutar en Festhome TV dels més de 300 curtmetratges que composen la selecció d’aquest any.

Una àmplia selecció d’obres a competició per a mostrar les produccions més destacades en format curt (animació, ficció y documental), així com un llarg número de sessions paral·leles amb curtmetratges per a tots els gustos, abarcant numerosos gèneres i temàtiques. També es podrà veure una selecció d’una treintena de curtmetratges d’aquesta edició a Filmin.

Entre les novetats d’aquest any destaquen les sessions sobre temes d’actualitat, com Black Lives Matter, amb obres que denuncien estereotips racistes i celebren l’orgull afroamericà, o l’Especial Trans, en el qual donem un altaveu a aquest colectiu amb protagonistes de 3 contintents i realitats molt diferents. Continuem visibilitzant el talent de les dones, a més de amb la nostra veterana secció Womart (dedicada a l’univers femení), amb un programa doble mostrant el fantàstic moment que viu l’animació feta per dones de països del est. No faltarà l’humor amb les sessions Xicot de Merda, Feina de Merda y Casa de Merda, una Trilogia de Merda que combina hàbilment la comèdia amb la crítica social. A documental, destaca l’especial Sex Addictions, una retrospectiva de l’alemà Jan Soldat, que retrata parafílies com el BDSM o els nadonn-adults a la frontera entre el documental i la pronografia.

A part de les habituals sesions dedicades a temes de caire social (com la ecològica Go Green, o la dedicada a la Immigració); maratons de curtmetratges de Terror, Sci-Fi i Comèdia; o les dirigides als més petits de la casa (Sessió Infantil i Públic Jove).

En resum, una programació que uneix creativitat, diversitat, humor i excelència per a descobrir els realitzadors del futur i disfrutar de peces seleccionades en Cannes, Berlin o Venecia des del sofà de la teva casa. Entre els distints jurats que otorgaran els més de 15 premis, destaquem les figures com la directora catalana Belén Funes (Goya 2020 per “La hija de un ladrón”), la popular e irreverente ilustradora Rocío Quillahuaman o Juanita Onzaga, els curtmetratges de la qual han rebut premis i nominacions en festivals com Berlin i Cannes.

Entre les activitats paral·leles, destaquen tallers i masterclasses impartits per professionals que han participat en èxits com The Mandalorian del univers Star Wars, Isle of Dogs de Wes Anderson, la producció catalano-francesa Josep (Millor pel·lícula d’animació dels Premis del Cinema Europeu) o l’influent documental sobre obsolència programada Comprar, tirar, comprar. Aquestes conferències es realitzaran a través de la plataforma Zoom.

La educació tindrà un paper destacat amb coachings sobre pitching, crowdfunding o escriptura de guions, així com una jornada sobre distribució internacional dirigida a documentalistes.

Trobareu tota la informació ampliada a la nostra pàgina web (mecalbcn.org), app i xarxes socials.

Open chat
Contacta amb nosaltres de manera ràpida