Just després de l’anunci que els cinemes Texas tancaven definitivament les portes, es posava en marxa una plataforma veïnal per retornar a la seva activitat, amb la intervenció del govern municipal de Barcelona. Una plataforma que ha impulsat el manifest “Salvem el Texas”, que ja porta recollides 10.000 signatures.

Cal recordar que fa ara 4 anys, el cineasta Ventura Pons impulsava el projecte de reobrir un dels cinemes històrics de la Vila de Gràcia, els Texas, amb una aposta per oferir una cuidada selecció de pel·lícules de reestrena en català, ja fossin de VO o subitulades. Una oferta que durant aquests anys ha tingut un gran èxit de públic. Una meritòria proposta cinematogràfica que destacava en un reportatge sobre el sector de l’exhibició, publicat fa tot just un any.

Malauradament, i a l’espera que pugui sorgir un projecte viable que els torni a obrir els Texas se sumen a la llista de cinemes que han abaixat la persiana, alguns de ben emblemàtics com els Méliès de Barcelona.

I pel que fa al conjunt del sector de l’exhibició cinematogràfica, tant aquí com en l’àmbit internacional, l’efecte de la pandèmia està sent duríssim, tot posant en perill el seu futur. Però això serà motiu d’un proper article.

Ara, el que toca és donar suport a la campanya “Salvem el Texas”!