“LES DUES NITS D’AHIR” és l’opera prima de quatre joves barcelonins que s’estrenarà al Festival de Malaga, a la secció ZonaZine. El llargmetratge va néixer com a treball de fi de grau de la Universitat Pompeu Fabra: La producció s’emmarca en una nit d’estiu. El Pol, l’Eric, el Marcel i l’Ona són amics d’infància. Als vint anys, el Pol mor. La cinta narra la fugida dels tres personatges principals en cotxe cap enlloc, amb les cendres del seu amic en un tàper dins d’una motxilla. La història gira entorn a la buidor dels tres joves i les fórmules que busquen per dominar unes emocions que els ofeguen. Pau Cruanyes (direcció i guió), Gerard Vidal (direcció, guió i banda sonora), Ignasi Àvila (direcció de fotografia i guió) i Eudald Valdi (producció i guió) han comptat amb el suport dels tutors de la UPF i professionals com Jonás Trueba, Carla Simón i Javier Rebollo per desenvolupar aquesta reflexió sobre la pèrdua i el dol en forma de road movie.

“Les dues nits d’ahir” es va presentar a la secció Glocal in Progress 2019 del Festival de Sant Sebastià quan estava en fase de postproducció. No és el primer treball dels seus directors: Pau Cruanyes (1995) i Gerard Vidal (1995) van rebre el premi SGAE Nova Autoria 2017 a la millor direcció al Festival de Sitges pel seu curtmetratge Celebració.

DETALLS DE PRODUCCIÓ Any: 2020 Tipologia: Ficció – Llargmetratge Gènere: Road movie Durada: 85 minuts Versió original: Català Format: Color, 2 K, Dolby Digital, EQUIP TÈCNIC I ARTÍSTIC Actors principals: Arnau Comas Quirante, Judit Cortina Vila , Oriol Llobet Avellaneda Resta del repartiment: Mar Pawlowsky Ferret, Cristina Colom Romero, Kharlos Villanueva Productor: Eudald Valdi Roca Productor executiu: Benecé Produccions SL – Xavier Atance Yagüe Directors: Pau Cruanyes Garrell, Gerard Vidal Barrena. Guió: Ignasi Àvila Padró, Pau Cruanyes Garrell , Eudald Valdi Roca, Gerard Vidal Barrena Direcció de fotografia: Ignasi Àvila Padró Disseny de so: Ginebra Abril Direcció artística: Elisabet Gomà Ajudant de direcció: Zak Ramis Vestuari: Jasmina Díaz Banda sonora: The Bird Yellow (Gerard Vidal) Muntatge: Carlos Murcia Sánchez